Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα (νεο)κυβερνητικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ αποστολές δολοφονίας προανήγγειλε η ΣΙΑ εναντίον - λέει - στόχων, που θεωρούνται τρομοκράτες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αραγε, να το θεωρήσουμε αυτό μια νέα τακτική, που τους ήταν άγνωστη μέχρι τώρα;

Το θέμα είναι, πάντως, ότι έχουν «ξαμοληθεί» σε όλα τα επίπεδα και η ελληνική κυβέρνηση τα ακούει όλα αυτά και σφυρίζει αδιάφορα. Προφανώς, θεωρούν ότι δε μας αφορούν, αφού ποτέ δεν έχει ζημιωθεί η Ελλάδα από τη δράση τέτοιου είδους μυστικών υπηρεσιών...

ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ο Γιάννος Παπαντωνίου, στις πρώτες κινήσεις του ως υπουργός Εθνικής Αμυνας. Χρήματα στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια μοίραζε πριν, αυτό συνεχίζει να κάνει και τώρα. Συζήτησε με τον Αμερικανό πρέσβη, Τόμας Μίλερ, το θέμα της συμμετοχής των αμερικανικών εταιριών στους διαγωνισμούς προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Λέτε να είχαν πρόβλημα αποκλεισμού οι αμερικανικές εταιρίες και ζήτησαν τη διαμεσολάβηση του Μίλερ; Αν κρίνουμε από την υπόθεση της ΕΑΒ, μάλλον αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οπότε περισσότερα ζητάνε και ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις...

Πάντως, όπως είπε ο υπουργός και στο μήνυμά του, για την 28η Οκτωβρίου, πρέπει να φτιάξουμε ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις, όπως φτιάξαμε και ισχυρή εθνική οικονομία. Οπότε καταλάβαμε όλοι περί τινος πρόκειται, καθώς και τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, δε θα ηγηθεί της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής. Δεν κοιτάνε τα χάλια τους οι «αντιπολιτευόμενοι», θέλουν και ηγέτη τώρα.

Οχι τίποτε άλλο, δηλαδή, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως συνεχίζουν να πιστεύουν ότι υπάρχει «εσωκομματική αντιπολίτευση» στις επιλογές των εκσυγχρονιστών.

Ετσι, για να μην τρελαθούμε όμως, σας θυμίζουμε ότι ουδέποτε κατά τη θητεία αυτής της κυβέρνησης έχει καταψηφίσει ΜΕΣΑ στην αίθουσα της Βουλής έστω κι ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ οποιοδήποτε νομοσχέδιο.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ