Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Παρουσιάζει έκδοση για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει εκδήλωση - παρουσίαση της έκδοσης «ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση: Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών», τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΟΓΕ (Βερανζέρου 1, 4ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος). Η έκδοση διατίθεται από τα γραφεία της ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48, Αθήνα) και από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, «γίνεται σημαιοφόρος για λογαριασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνοντας επικίνδυνες πρωτοβουλίες. Αναβαθμίζει το ήδη υπάρχον ευρωατλαντικό δίκτυο βάσεων - στρατηγείων - υποδομών και δημιουργεί νέες (σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Βόλο, Σύρο, Κάρπαθο, Τυμπάκι κ.α.). Ξεπλένει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής για στρατιωτικές ασκήσεις - πρόβες πολέμου και συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

Στο φόντο αυτό, η ΕΕΔΥΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, στους αγωνιστές του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, να δυναμώσουν τη δράση τους, να αξιοποιήσουν και να διαδώσουν με κάθε τρόπο την έκδοση, προκειμένου να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις, το χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το ρόλο των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών στη χώρα μας, και για να δοθεί ώθηση στη δράση του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ