Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Περνάει στην τελική φάση της έκδοσης πορισμάτων

Στην τελική ευθεία φτάνουν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι συνεδριάσεις που αφορούν το πόρισμα της πλειοψηφίας, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα εκδοθεί σε 4 διαφορετικές ενότητες, ενώ η καταληκτική ημερομηνία στην οποία θα πρέπει η Επιτροπή να επιδώσει το πόρισμά της στον πρόεδρο της Βουλής είναι η 21η Νοέμβρη.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή είχε συσταθεί για να διερευνήσει υποθέσεις που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ, το «Ερρίκος Ντυνάν», τις αρθροσκοπήσεις, τα αντιγριπικά εμβόλια και το φάρμακο.

Χτες ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντ. Μπαλωμενάκης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, προϊδέασε για το περιεχόμενο του πορίσματος με τη φράση «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» και άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί σύσταση και Προανακριτικής Επιτροπής, για την αναζήτηση και ποινικών ευθυνών, μετά τις πολιτικές.

Ετσι κι αλλιώς, αυτό που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής ήταν οι καβγάδες ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στο βολικό πεδίο της σκανδαλολογίας. Οι αντιπαραθέσεις αυτές, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστούν και σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς - πάνω στα υπαρκτά ζητήματα της διαφθοράς - αξιοποιούνται και για να συντηρούνται οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, αλλά και για να κρύβεται ότι από κοινού οι δυνάμεις αυτές στηρίζουν την πολιτική που μετατρέπει την υγεία του λαού σε εμπόρευμα, που είναι και το πραγματικό σκάνδαλο, όπως και η μήτρα υποθέσεων διαφθοράς.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που μαίνονται οι καβγάδες, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ έγινε πρόταση και για κοινό πόρισμα «όπου είναι εφικτό».

Ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ μέλος της Επιτροπής, έχει κάνει σαφές ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει τα δικά του συμπεράσματα και πορίσματα για όλα τα θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ