Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αλλη μια αντιασφαλιστική Οδηγία της ΕΕ

Tο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενσωματώνει την κοινοτική Οδηγία 2014/50/ΕΕ, η οποία αφορά τη μεταφορά, από χώρα σε χώρα, δικαιωμάτων συμπληρωματικής ασφάλισης των ασφαλισμένων στο πλαίσιο της «κινητικότητας των εργαζομένων» εντός ΕΕ, καταψήφισε το ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του, ο ειδικός αγορητής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης ανέφερε ότι όλα τα συστήματα συμπληρωματικής ασφάλισης οργανώνονται από επιχειρηματικούς ομίλους, προσθέτοντας ότι μέσα απ' αυτά χτυπιέται το κοινωνικό σύστημα Ασφάλισης για να ενισχύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι που παρέχουν τέτοιου είδους προγράμματα.

Ο βουλευτής του Κόμματος υπενθύμισε ότι επί δεκαετίες, στόχος της ΕΕ, των καπιταλιστών, του κράτους και των κυβερνήσεων είναι η απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από την υποχρέωσή τους να καταβάλλουν εισφορές στην Κοινωνική Ασφάλιση και επιδιώκουν να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση, μεταφέροντας τα βάρη στις πλάτες τους. Με τα συστήματα «συμπληρωματικής ασφάλισης», όπως τα αποκαλούν, οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην πράξη να αποταμιεύουν χρήμα για το κεφάλαιο και να αναλαμβάνουν ατομική ευθύνη και ρίσκο, καθώς οι ασφαλισμένοι δεν κατοχυρώνονται διότι στον καπιταλισμό επιχειρηματικοί όμιλοι καταρρέουν και πτωχεύουν.

Τέλος, τόνισε τη θέση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσα από το οποίο πρέπει να πληρώνουν κράτος και εργοδοσία και όχι οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ