Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα σε ασθενή με μηχανική υποστήριξη

Κινητοποίηση σήμερα στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ

Τη ΔΕΗ ΑΕ, που έχει εξελιχθεί σε «μεγάλο τρομοκράτη της λαϊκής οικογένειας», καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, με αφορμή το απειλητικό «ραβασάκι» που έστειλε στο σπίτι νεαρής ασθενούς, προειδοποιώντας ότι θα κόψει το ρεύμα για οφειλές, και ενώ η νεαρή χρειάζεται μηχανική υποστήριξη και χρησιμοποιεί συσκευή υποστήριξης ζωτικού οργάνου.

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί σήμερα Πέμπτη, στις 9 μ.μ., σε κινητοποίηση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ (Θησέως 231), απαιτώντας να μη μείνει χωρίς ρεύμα κανένα λαϊκό νοικοκυριό.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ γνωρίζει πως αν διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο συγκεκριμένο νοικοκυριό κινδυνεύει η ζωή της ασθενούς, αφού πριν λίγο καιρό είχε γίνει σχετική παρέμβαση στο τοπικό κατάστημα. Επιμένει όμως να απειλεί με διακοπή, απαιτώντας υπέρογκα ποσά για διακανονισμό χρεών, τα οποία η συγκεκριμένη οικογένεια αδυνατεί να καταβάλει, λόγω χρόνιας ανεργίας.

Στην ανακοίνωση - καταγγελία της, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας αναφέρει:

«Η ΔΕΗ ΑΕ, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες εργαζομένων στα σωματεία τους και στη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, έχει εξελιχθεί στον μεγάλο τρομοκράτη της λαϊκής οικογένειας.

Με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προχωρά σε εκβιασμούς οφειλετών (εννοείται όχι μεγαλοεργοδοτών), κόβει το ρεύμα, δημιουργώντας ασφυκτική πίεση ακόμη και σε ανέργους και ασθενείς, επιτίθεται χωρίς έλεος ακόμη και σε εκείνους οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο. Την ίδια ώρα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν μειωμένα τιμολόγια ρεύματος και προκλητικές διευκολύνσεις πληρωμής.

Με απειλητικό "ραβασάκι" ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει στη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτι νεαρής ασθενούς στην περιοχή μας, που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης για λειτουργία συσκευής υποστήριξης ζωτικού οργάνου, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της. Στην απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργειά της, η ΔΕΗ μας βρίσκει σθεναρά απέναντί της.

Τα ταξικά σωματεία και οι φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας απαιτούμε την πλήρη και συνεχή κάλυψη της ηλεκτροδότησης των λαϊκών νοικοκυριών, και ιδιαίτερα αυτών με ΑμεΑ, να μη μείνει χωρίς ρεύμα κανένα σπίτι εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου, συνταξιούχου, ανέργου, καθώς και διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

Αντιστεκόμαστε! Κανείς μόνος του στην επίθεση που δεχόμαστε! Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ