Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη της πανεργατικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»!

Να αποτελέσει απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας και στην υπονομευτική τακτική των ανθρώπων τους στα συνδικάτα

Στη μάχη για να δώσει η επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη, με τη μαζικότητά της και το περιεχόμενό της, απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας αλλά και στην υπονομευτική τακτική του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, ρίχνονται εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

«Ολοι στον απεργιακό αγώνα», με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων», ήταν η κατακλείδα της μαζικής σύσκεψης που έγινε χτες στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων που έχουν πάρει αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για να συζητηθεί η οργάνωση της απεργίας, την οποία αναγκάστηκε να κηρύξει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για τις 28 Νοέμβρη, αφού είχαν ήδη παρθεί απεργιακές αποφάσεις από 27 δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και 237 πρωτοβάθμια σωματεία.

Μαζί με την ανάγκη να μπουν ακόμα περισσότερες δυνάμεις στη μάχη, να αποκαλυφθεί πλατιά ο υπονομευτικός ρόλος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, στη χτεσινή σύσκεψη τονίστηκε επίσης η ανάγκη να ενταθούν αντίστοιχα οι προσπάθειες για την επιτυχία της απεργίας των εργαζομένων στο Δημόσιο στις 14 Νοέμβρη.

Υπογραμμίστηκε επίσης ότι την ίδια μέρα, στις 14/11, σε κλάδους όπου υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως προκύπτει μέχρι τώρα για τις Κατασκευές, θα οργανωθούν κλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ως βήμα που θα συμβάλει στην επιτυχία και της πανελλαδικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη.

Η χτεσινή σύσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Τύπου και Χάρτου.

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από Ομοσπονδίες και Σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ