Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ενα ακόμα επεισόδιο στην κατρακύλα των εργατοπατέρων...

Αμέσως μετά το πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, όπου με ευθύνη των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού κυριάρχησαν ο εκφυλισμός και η νοθεία, ένα ακόμα επεισόδιο λίγες μέρες πριν από την εκλογική διαδικασία ήρθε να αποτυπώσει την κατρακύλα των εργατοπατέρων: Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚΗ, μέχρι πρότινος ανήκοντες στην ίδια παράταξη (ΠΑΣΚΕ) είχαν έντονο διαπληκτισμό και αντάλλαξαν βρισιές, με την αστυνομία να οδηγεί τελικά και τους δύο, μαζί με τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος επίσης πήρε μέρος στο επεισόδιο, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου...

Με ανακοίνωσή της για τα τεκταινόμενα στο ΕΚΗ, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) σημειώνει:

«Τα σημερινά επεισόδια στο ΕΚΗ δεν τιμούν την ιστορία του. Ερχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις καταγγελίες της ΔΑΣ μπροστά στο Συνέδριο και τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου. Η δυσωδία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί. Η μάχη της καρέκλας στην οποία επιδίδονται δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Τσακώνονται για το ποιος θα απολαμβάνει τα προνόμια της προάσπισης των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας.

Η ΔΑΣ καλεί τους αντιπροσώπους να διαισθανθούν την ευθύνη που έχουν για να καθαρίσει το ΕΚΗ από αυτήν την κατάσταση, να συμπορευτούν με τη μόνη συγκροτημένη και συμπαγή δύναμη που προασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και μπορεί να διασφαλίσει τον αγωνιστικό προσανατολισμό του Εργατικού Κέντρου, κόντρα σε κάθε κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους της στο εργατικό κίνημα. Τώρα είναι η ώρα ο καθένας να αναμετρηθεί με το μπόι των εργαζομένων που εκπροσωπεί, να βάλει το συμφέρον της εργατικής τάξης πάνω από όλα. Τώρα να πάρει την απόφαση και να στηρίξει τη ΔΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ