Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Κάλεσμα μάχης για τις απεργίες στις 14 και 28 Νοέμβρη

Στη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 14 και 28 Νοέμβρη καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου των Κατασκευών η ΕΣΑΚ Μισθωτών - Τεχνικών και σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Μαχητικά βγαίνουμε μπροστά για την επιτυχία της απεργίας της 14/11, με όπλο την απόφαση της μαζικότατης Γενικής Συνέλευσης της 10ης Οκτώβρη, που με σαφήνεια καθόρισε: Τον προσανατολισμό της πάλης στη βάση του συνθήματος "μπροστά οι δικές μας ανάγκες - όχι τα κέρδη των λίγων", το πλαίσιο διεκδίκησης για νέα κλαδική ΣΣΕ, αλλά και για το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, το σύνολο των αναγκών μας, τον αναγκαίο συντονισμό με τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο για τη ΣΣΕ και γενικότερα τις μάχες του επόμενου διαστήματος.

Με βάση αυτήν την απόφαση της ΓΣ δουλέψαμε και βαδίζουμε για την επιτυχία της απεργιακής μάχης στον κλάδο της 14ης Νοέμβρη με προμετωπίδα τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ, σε συντονισμό με το Συνδικάτο Οικοδόμων και τις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις στον κλάδο. Με βάση την ίδια απόφαση της ΓΣ καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη μάχη για την επιτυχή κλιμάκωση με την πανελλαδική - πανεργατική απεργία της 28ης Νοέμβρη, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, στην κατεύθυνση και με τον προσανατολισμό που χάραξαν δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες πρωτοβάθμια Σωματεία».

Απαντώντας στις δικολαβίες της «Αριστερής Πρωτοβουλίας Τεχνικών» και το παιχνίδι γύρω από τις ημερομηνίες της απεργίας, υπογραμμίζει πως «σήμερα η "Αριστερή Πρωτοβουλία", συνεχίζοντας στο δρόμο της υπονόμευσης, εμφανίζει την απεργία της 28ης Νοέμβρη ως "απεργία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ". Χαρίζει δηλαδή προκλητικά την απεργία στους 30 εργατοπατέρες που συγκεντρώνονται στην Κλαυθμώνος. Συσκοτίζει τη διακριτή ταξική γραμμή και πλαίσιο των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και εκατοντάδων πρωτοβάθμιων Σωματείων που οργανώνουν την επιτυχία της γενικής απεργίας με συσκέψεις, παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ