Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΚΑΡΙΑΣ
Νέα κινητοποίηση σήμερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Διεκδικεί την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Για δεύτερη μέρα η δημοτική αρχή Ικαρίας, μαζί με φορείς του νησιού, συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στο υπουργείο Οικονομικών και συνολικά στην κυβέρνηση, ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, εξαιτίας της οποίας οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες γονατίζουν από την ακρίβεια. Δημοτική αρχή και φορείς καλούν όλες τις παροικιακές οργανώσεις των Ικαριωτών να συγκεντρωθούν σήμερα Τετάρτη στις 9 π.μ. μπροστά στο υπουργείο (Νίκης 7 - πλατεία Συντάγματος).

Από νωρίς το πρωί χτες ο δήμαρχος Ικαρίας Στ. Σταμούλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιπροσωπείες σωματείων του νησιού, όπως του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Εργαζομένων στον Τουρισμό, της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ, του Σωματείου Αυτοαπασχολούμενων κ.ά., συγκεντρώθηκαν μπροστά στην είσοδο του υπουργείου και ξεδίπλωσαν πανό που ανέγραφε: «Επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στην Ικαρία και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα. Δραστική μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση». Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και τελικά αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού, Σπ. Παπακωνσταντίνου.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή, ο εκπρόσωπος του υπουργού δεν έδωσε καμία απάντηση στα δίκαια αιτήματα των νησιωτών, όπως αυτά τέθηκαν με αναλυτικό τρόπο, τόσο από τον δήμαρχο του νησιού στη διάρκεια της συνάντησης όσο και με ανακοινώσεις και επιστολές τις προηγούμενες μέρες. Αντίθετα, ο Σπ. Παπακωνσταντίνου αποφάνθηκε ότι το πρόβλημα λύνεται με την εφαρμογή του λεγόμενου «μεταφορικού ισοδύναμου», μέτρο το οποίο, όπως υποστήριξε, «δεν αντισταθμίζει απλά την επιβάρυνση των νησιωτών από την αύξηση του ΦΠΑ» αλλά είναι και «δικαιότερο ως μέτρο, γιατί το καρπώνονται μόνο οι νησιώτες και όχι οι επισκέπτες των νησιών»...

Η δημοτική αρχή τονίζει ότι «κανένας δεν πρέπει να βρεθεί στο δίλημμα να διαλέξει φαγητό ή θέρμανση» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ