Σάββατο 17 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 18 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Και άλλο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα»

Νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την Παρασκευή με θύμα 52χρονο εργαζόμενο οδηγό νταλίκας στον δήμο Αλίμου.

Το θανατηφόρο «ατύχημα» προκλήθηκε από την ανατροπή του οχήματος που οδηγούσε στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στα Ανω Λιόσια, πηγαίνοντας να αδειάσει σκουπίδια στη χωματερή. Ο εργαζόμενος Π. Χ., πατέρας 4 παιδιών, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του εργαζόμενου και υπογραμμίζει ότι αιτία των εργατικών «ατυχημάτων» είναι «η εντατικοποίηση της εργασίας, τα κακοσυντηρημένα οχήματα, η ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εικοσιτετράωρη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων, που βλέπουν ως "κόστος" την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές».

Μετά το θανατηφόρο «ατύχημα», η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ ανακοίνωσε ότι τα γκαράζ καθαριότητας όλων των δήμων θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 19/11, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σοβαρό «ατύχημα» και στο δήμο Σκιάθου

Στο μεταξύ, στις αρχές της βδομάδας σημειώθηκε και πάλι εργατικό «ατύχημα» σε δήμο. Συμβασιούχος στο δήμο Σκιάθου έπεσε από στύλο, στον οποίο είχε ανέβει για να αλλάξει λαμπτήρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ επισημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν είχε τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας και αναδεικνύει τις ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικών αρχών που έχουν καταστήσει «κανονικότητα» αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ