Σάββατο 17 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 18 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Συνέχιση του διαλόγου και στο βάθος σχέδιο νόμου

Ομόφωνα εκτός διαλόγου τέθηκε την Παρασκευή το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου και των λαϊκών υπαλλήλων από την έκτακτη Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία τόνισε ότι εμμένει στο καθεστώς μισθοδοσίας ως έχει.

Επίσης, η Ιεραρχία έκανε δεκτή την πρόταση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για συγκρότηση ειδικής επιτροπής (ανατίθεται στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο) η οποία θα συζητήσει τις λεπτομέρειες για τη συμφωνία Εκκλησίας - κυβέρνησης.

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από την Ιεραρχία της Εκκλησίας να εγκριθούν τα 15 σημεία του σχεδίου συμφωνίας με τον πρωθυπουργό, κάνοντας έκκληση να μην απαξιωθεί αυτή η προσπάθεια. Να σημειωθεί ότι οι 81 μητροπολίτες κλήθηκαν εκτάκτως από τον αρχιεπίσκοπο με μοναδικό θέμα το προσύμφωνο Εκκλησίας - πολιτείας, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν και αποχωρήσεις διαφωνούντων.

Λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «το καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών αποτελεί - σε κάθε περίπτωση - ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

Αναγγέλλει επίσης συνέχιση του διαλόγου, αλλά και την εκπόνηση άμεσα σχεδίου νόμου, στο πλαίσιο του «Κοινού Ανακοινωθέντος» της 6ης Νοέμβρη, ως «ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους».

Ακολούθησε δήλωση επιδοκιμασίας της στάσης του πρωθυπουργού από τον αρχιεπίσκοπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ