Σάββατο 24 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 25 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διεύρυνση και Πρέσπες, ευκαιρίες για μπίζνες

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη η 4η Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ, για τη «διασυνοριακή συνεργασία», με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης των τεσσάρων χωρών. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γ. Κατρούγκαλος, περιγράφοντας τα οφέλη που προσδοκά η αστική τάξη από την προώθηση της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» της περιοχής, στην οποία πρωτοστατεί η κυβέρνηση, είπε μεταξύ άλλων ότι «η διεύρυνση (σ.σ. της ΕΕ) θα είναι μια θετική εξέλιξη, διότι θα δημιουργήσει μια αγορά εντός της ενιαίας αγοράς».

Από την πλευρά του, ο Στ. Πιτσιόρλας θύμισε ότι έχει συζητηθεί κατ' επανάληψη σε επίπεδο υπουργών και πρωθυπουργών η «ανάγκη» να προωθηθούν τα σιδηροδρομικά, οδικά, και ενεργειακά δίκτυα και έβαλε ως παραπέρα στόχους τη «συνεργασία των Οργανισμών των χωρών μας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και για την προώθηση των εξαγωγών». «Εχουμε μια ευκαιρία, καθότι η περιοχή λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών έχει έρθει στο διεθνές προσκήνιο και έχει συγκεντρώσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι τέτοιες κινήσεις «παράλληλα με τα θέματα των μεγάλων έργων στα δίκτυα (...) ενδυναμώνουν την αγορά, ως ενιαία αγορά των χωρών μας, και θα μας βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων», με στόχο οι χώρες της Βαλκανικής να διεκδικήσουν «ένα μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, και στο επίπεδο των εξαγωγών και στο επίπεδο των επενδύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ