Σάββατο 24 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 25 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Να μη μείνει ούτε ώρα παραπάνω η καθαρίστρια στη φυλακή

Κινητοποίηση από συνδικάτα και Ομοσπονδίες στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Από την κινητοποίηση της Παρασκευής στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Eurokinissi

Από την κινητοποίηση της Παρασκευής στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς, από τη Θεσσαλία και όλη τη χώρα, που απαιτούν να αποφυλακιστεί άμεσα και να επιστρέψει στη δουλειά και την οικογένειά της η 53χρονη εργαζόμενη καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό στον Βόλο, στην οποία επιβλήθηκε η αδιανόητη ποινή 10ετούς κάθειρξης, με την κατηγορία ότι εργαζόταν με πλαστό «τίτλο σπουδών» ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν «απόφοιτη» της Ε' τάξης του Δημοτικού!

Στο πλευρό της εργαζόμενης στέκονται, μεταξύ άλλων, από τη Μαγνησία το Συνδικάτο ΟΤΑ, το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

Παράλληλα, την Παρασκευή 23/11, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αθήνα, την οποία πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και Συλλόγων Εργαζομένων σε δήμους της Αττικής, των Σωματείων Καθαριστριών - Καθαριστών Αθήνας και Πειραιά, των Ομοσπονδιών Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Τύπου - Χάρτου και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, απαίτησαν την άμεση αποφυλάκιση της εργαζόμενης, που είναι έγκλειστη στις φυλακές της Θήβας από τις 5 Νοέμβρη.

Κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των συνδικάτων με τον γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σάρλη, ο οποίος παρουσίασε ως... «χάρη» την επίσπευση των διαδικασιών για τις 28 Νοέμβρη, που θα συζητηθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Λάρισας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της εργαζόμενης καθαρίστριας, λέγοντας μάλιστα ότι «βάσει της διαδικασίας θα μπορούσε να μείνει κι ένα χρόνο στη φυλακή»! Επιπλέον, ο γγ του υπουργείου δεν δεσμεύτηκε για την επιστροφή της 53χρονης στη δουλειά, επικαλούμενος «το νομικό πλαίσιο».

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά τις απαιτούμενες διαδικασίες να αποφυλακιστεί σήμερα η συναδέλφισσά μας και να επιστρέψει στη δουλειά και τα παιδιά. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει την πολιτική απόφαση», δήλωσε αμέσως μετά από τη συνάντηση ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών προκάλεσε η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που με άνωθεν εντολή είχε μπλοκάρει την είσοδο του υπουργείου. Ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, απαίτησε την άμεση απομάκρυνσή τους.

Απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις

Υπενθυμίζεται ότι η καθαρίστρια διορίστηκε το 1996 με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ' Δημοτικού, για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία. Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου, χωρίς να ακουστεί ποτέ το παραμικρό σε βάρος της.

Και ξάφνου, το 2016, σύρθηκε στο δικαστήριο, κατηγορούμενη για «πλαστογράφηση» και, πρωτόδικα, της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών!

Στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, όπου πριν από λίγο καιρό εκδικάστηκε η έφεσή της, η κατηγορία άλλαξε από «πλαστογράφηση» σε «παραποίηση», αλλά και η νέα ποινή που της επιβλήθηκε είναι βαριά και αδιανόητη, καθώς καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση!

Η φυλακισμένη εργαζόμενη έχει ζητήσει αναίρεση στον Αρειο Πάγο, ενώ την Παρασκευή 23/11, με παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου, προσδιορίστηκε όπως ήδη αναφέρθηκε για τις 28/11 η εξέταση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφυλακίστηκε χρυσαυγίτης ναζιστής (2021-05-14 00:00:00.0)
Να κηρυχθεί αθώα η εργαζόμενη καθαρίστρια από τον Βόλο (2019-05-17 00:00:00.0)
Εισήγηση για αναίρεση της καταδίκης της καθαρίστριας από τη Μαγνησία (2019-02-07 00:00:00.0)
Αποφυλακίζεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος (2018-07-03 00:00:00.0)
Και δεύτερος κατηγορούμενος αποφυλακίζεται με όρους (2015-06-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ