Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Να κηρυχθεί αθώα η εργαζόμενη καθαρίστρια από τον Βόλο

Να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Λάρισας και να κηρυχθεί αθώα η 53χρονη καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου, Δ. Τσιαντάκη, που είχε καταδικαστεί για το αδίκημα της «απάτης κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα», πρότεινε εκ νέου και ανεπιφύλακτα χτες η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ολγα Σμυρλή, αυτήν τη φορά στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου. Αν ο Αρειος Πάγος κρίνει πως υπήρξε εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου και δεν υπάρχει άδικη πράξη, η υπόθεση δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η αντεισαγγελέας μεταξύ άλλων δέχτηκε πως δεν θεμελιώνεται περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου, καθώς και ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί αθώα η καθαρίστρια για την απάτη, αφού δεν υπήρχε βλάβη για το Δημόσιο. Δέχεται επίσης ότι η εργαζόμενη διέθετε τα ουσιαστικά προσόντα για την πρόσληψή της.

Θυμίζουμε ότι η 53χρονη καθαρίστρια επί μία 20ετία προσέφερε με συνέπεια τις υπηρεσίες της στον παιδικό σταθμό. Σε βάρος της είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία, σε συνδυασμό με τον νόμο «περί καταχραστών του Δημοσίου» (!), για παραποίηση του ενδεικτικού της Ε' Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού, κάτι που έκανε για να πετύχει την πρόσληψή της στη δουλειά, που θα της έδινε τη δυνατότητα να ζήσει την οικογένειά της. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε πρωτόδικα σε 15 χρόνια φυλάκιση (!), ενώ το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε δεύτερο βαθμό, λόγω παραγραφής την απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας, αλλά την έκρινε ένοχη για απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (!), καταδικάζοντάς την σε 10 χρόνια φυλάκιση...

Η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Ζ' Τμήμα του Αρείου Πάγου (είχε προσφύγει για να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου), το οποίο, λόγω της σοβαρότητας, παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου.

Μετά το κύμα εργατικής και λαϊκής συμπαράστασης που ξεσήκωσαν τα ταξικά σωματεία της Μαγνησίας και άλλων περιοχών της χώρας, η εργαζόμενη καθαρίστρια αποφυλακίστηκε. Σε δήλωσή της χτες, μετά τη συζήτηση της Ολομέλειας, η εργαζόμενη καθαρίστρια εξέφρασε την ελπίδα να λήξει η δικαστική της περιπέτεια σύντομα. «Από τον Αρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ