Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΑΣΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Καταγγέλλει εκδικητική απόλυση

Εκδικητική απόλυση εργαζόμενης, από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εταιρειών («Commercial Value», «Ασπίς» κ.τ.λ.), καταγγέλλει η «Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» Εργαζομένων στις Ασφαλιστικές. Καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν την τρομοκρατική απόλυση και τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΥΑΕ) να οργανώσει την αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς.

«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει το "φιλεργατικό μέτρο" της... "υποχρεωτικής αιτιολόγησης απόλυσης", η εργοδοσία στον χώρο ήρθε ν' ανακαλύψει σε συνάδελφο με 9 χρόνια προϋπηρεσία σε υπό εκκαθάριση εταιρεία πως ξαφνικά "υπήρξαν παράπονα... κάποιων ασφαλισμένων"», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η ΕΑΣΚ.

Οπως επισημαίνει, η «αιτιολόγηση» της απόλυσης είναι πέρα για πέρα προσχηματική, ενώ πραγματική αιτία είναι η αγωνιστική στάση της εργαζόμενης, που «πρωτοστάτησε προκειμένου να δοθούν οι χρωστούμενες άδειες χρόνων σε όλο το προσωπικό», καθώς και για να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία. Με αυτήν την κίνηση η εργοδοσία «στόχο έχει να τρομοκρατήσει όλο το προσωπικό, να επιβάλει "σιγή νεκροταφείου" προκειμένου ν' προχωρήσει τους σχεδιασμούς της», τονίζει η ΕΑΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ