Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενάντια στα οξυμένα προβλήματα που έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή πολιτική της εμπορευματοποίησης, της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, των απολύσεων, της διεύρυνσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας και στο χώρο της Υγείας.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πορεία από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» μέχρι και το υπουργείο Υγείας, με τη δυναμική συμμετοχή σωματείων και Επιτροπών Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων ήταν: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, με άμεση καταβολή του επιδόματος αδείας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ενταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη αναγκαίων μέτρων για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία. Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ