Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΙΚΑΡΙΑ
Μία και μοναδική παιδίατρος σε όλο το νησί

Σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας στην Ικαρία υπάρχει μόνο μία παιδίατρος, με αποτέλεσμα για μεγάλα διαστήματα οι ανάγκες των παιδιών του νησιού να μένουν ακάλυπτες.

Χαρακτηριστικό για τον αριθμό των παιδιών που ζουν στην Ικαρία είναι ότι στο νησί λειτουργούν 8 δημοτικά, 6 νηπιαγωγεία, 3 γυμνάσια, ειδικό σχολείο στον Καραβόσταμο, αθλητικές ομάδες παίδων... Η μοναδική παιδίατρος εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο και είναι αδύνατο να καλύψει μόνη τις ανάγκες των παιδιών για νοσηλεία, εμβολιασμούς, φροντίδα νεογνών, έκτακτες καταστάσεις κ.ά.

Οικογένειες με πενιχρά έσοδα αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες παιδίατρους, σε σοβαρές περιπτώσεις να ταξιδεύουν στην Αθήνα ή να μετακομίζουν οριστικά λόγω της έλλειψης παιδιάτρων.

Το γεγονός καταγγέλλουν με υπόμνημά τους ο Σύλλογος Ενωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και η Ομάδα Γυναικών Αγίου Κηρύκου, με το οποίο έχουν ήδη συγκεντρωθεί υπογραφές από μαζικούς φορείς και πολλούς κατοίκους του νησιού.

Το υπόμνημα κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, με Αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας Ανδ. Ξανθό.

Οι φορείς και οι κάτοικοι της Ικαρίας διεκδικούν: Πρόσληψη μόνιμων παιδιάτρων στο νοσοκομείο, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες, με την προοπτική δημιουργίας Παιδιατρικής Κλινικής που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των παιδιών. Κάλυψη κατά προτεραιότητα της θέσης του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και όλων των ειδικοτήτων γιατρών που προβλέπονται από το οργανόγραμμά του. Αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών σε Κέντρο Υγείας, ώστε να μπορεί, εκτός των άλλων αναγκαίων ειδικοτήτων, να διοριστεί παιδίατρος.

Επίσης απαιτούν με ευθύνη του κράτους να γίνονται συστηματικά όλοι οι αναγκαίοι εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά, και να στελεχωθούν πλήρως με επαρκές και μόνιμο προσωπικό οι δημόσιες δομές Υγείας του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ