Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Το Σκοπευτήριο ανήκει στην Ιστορία της Αντίστασης!

Συμβολική τοποθέτηση Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης την Κυριακή, στον ιερό τόπο του θυσιαστηρίου

Την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση των ΕΠΟΝιτών εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ με αφορμή την απαράδεκτη εισήγηση του Εισαγγελέα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για την επαναφορά του ιερού χώρου του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στην ιδιοκτησία και χρήση της Σκοπευτικής Εταιρείας!

Η εισήγηση του εισαγγελέα προσβάλλει τη μνήμη των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της εθνικής αξιοπρέπειας, επισημαίνεται. Ενώ, με την ανακοίνωσή της η ΠΕΑΦΕ καλεί όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να πάρουν μέρος στη συμβολική τελετή τοποθέτησης του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης που θα γίνει με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής Καισαριανής το πρωί της προσεχούς Κυριακής.

Επίσης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941-44 συμμετέχει ολόψυχα στον αγώνα για να απομακρυνθεί από τον ιερό χώρο του Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς, η Σκοπευτική Εταιρεία.

Είναι πράξη βέβηλη, τονίζεται σχετικά, 57 χρόνια ύστερα από το τέλος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου να παραμένει ανοιχτό και ανεκπλήρωτο το ύψιστο χρέος, η ανέγερση του Πανεθνικού Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στο σκοπευτήριο της Καισαριανής που τον ανέδειξαν σε τόπο ιερό η αρετή και η θυσία εκτελεσμένων πατριωτών.

Είμαστε διπλά παρόντες σ' αυτόν τον αγώνα και ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει, επιτέλους, οριστική λύση και να αποδώσει στην Ιστορία το μοναδικό χώρο που τον έχει καθαγιάσει η θυσία πρωτοπόρων αγωνιστών στα χρόνια του μεγάλου αντιφασιστικού πολέμου. Το σκοπευτήριο της Καισαριανής έχει πάρει οριστικά τη θέση του μέσα στη νεότερη ιστορία μας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί με δικαστικές παρεμβάσεις και αποφάσεις να σβήσει και να παραχαράξει το μήνυμα που έχουν εγγράψει εκεί οι ζητωκραυγές των αγωνιστών που έπεσαν κάτω από τις ομοβροντίες του εκτελεστικού αποσπάσματος για τη λευτεριά, την εθνική ανεξαρτησία και την ειρήνη, υπογραμμίζεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο εδώλιο για το μνημείο της Αντίστασης!(2005-02-09 00:00:00.0)
Τιμή στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές(2004-05-12 00:00:00.0)
Για την «επίσκεψη» του Μ. Γλέζου στο Σκοπευτήριο(2002-10-09 00:00:00.0)
«Εριξαν» το τείχος για ν' αναδειχτεί η Ιστορία(2001-11-06 00:00:00.0)
Προσκλητήριο... αθανάτων!(1996-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ