Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Τιμή στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές

Τους διακόσιους εκτελεσμένους κομμουνιστές αγωνιστές, από τους χιτλεροφασίστες, την Πρωτομαγιά του 1944, τίμησαν την Κυριακή, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, οι αντιστασιακές οργανώσεις με εκδήλωση στον τόπο της Θυσίας στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Πλήθος των αντιστασιακών και εκπροσώπων φορέων, φίλοι της Αντίστασης και απόγονοι των αγωνιστών, συγκεντρώθηκαν, αρχικά, το πρωί, στο παλιό Δημαρχείο της Καισαριανής και από εκεί, κρατώντας τις πλακέτες με τα ονόματα των εκτελεσμένων με πορεία έφθασαν στον τόπο της θυσίας, όπου μίλησαν εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και χαιρέτισε ο δήμαρχος Καισαριανής Θ. Μπαρτζώκας. Ομόθυμη ήταν η απαίτηση, επιτέλους, η κυβέρνηση να απομακρύνει τη γνωστή ιδιωτική σκοπευτική εταιρία και να παραχωρήσει το χώρο, τον καθαγιασμένο με το αίμα των εκτελεσμένων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών της λευτεριάς, για να στηθεί το μνημείο της Εθνικής μας Αντίστασης. Το μνημείο που κείτεται πεσμένο, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση με τα ΜΑΤ εμπόδισε τον τότε δήμαρχο Καισαριανής Γ. Κατημερτζή και τους αντιστασιακούς αγωνιστές, της ΠΕΑΕΑ κλπ., να το στήσουν στο βάθρο που κατασκευάστηκε.

Από μέρους της ΠΕΑΕΑ ο Δημήτρης Κασσιούρας, βασικός ομιλητής στην εκδήλωση, αναφέρθηκε και στη σημασία της ιστορικής επετείου της 9ης Μάη, της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών με τον τιτάνιο αγώνα του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ που κατατρόπωσε τα χιτλερικά στρατεύματα κυνηγώντας τα μέχρι το Βερολίνο. Επισήμανε την αξία και την επικαιρότητα του αγώνα των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, για τα δημοκρατικά και κοινωνικά - λαϊκά δικαιώματα κόντρα στους τρομοκρατικούς πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Παρόντες στην εκδήλωση τιμής, εκτός των Αντιστασιακών Οργανώσεων που πήραν μέρος με τα λάβαρα και τις σημαίες τους, ήταν και εκπρόσωποι Κομμάτων (από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι ο Δ. Αρβανιτάκης μέλος του ΠΓ της ΚΕ) και πολιτειακών αρχών (Προεδρία, Βουλή) που κατέθεσαν στεφάνι στον τόπο της θυσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ