Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Αλυτα τα χρόνια προβλήματά τους

Με προχειρότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα χρόνια προβλήματα του προσωπικού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όπως φαίνεται και από τις διατάξεις νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που από χτες συζητείται στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Οπως τόνισε και ο εισηγητής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, δείγμα του «ενδιαφέροντος» όλων των κυβερνήσεων είναι η μισθολογική πολιτική που καθηλώνει τα εισοδήματα των εργαζομένων στο υπουργείο, ενώ συνεχής είναι ο εμπαιγμός τους με την απόρριψη του αιτήματος για ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται μια σειρά θέματα που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την απασχόληση των αστυνομικών. Για το θέμα ο βουλευτής του ΚΚΕ παρατήρησε: «Χρησιμοποιείτε όλες τις δυνάμεις για τους Ολυμπιακούς, θέλοντας να δείξετε το ενδιαφέρον σας για την ομαλή διεξαγωγή τους, αλλά μακάρι να δείχνατε το ίδιο ενδιαφέρον και για τα προβλήματα των εργαζομένων». Ο εισηγητής κατήγγειλε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Αγώνων και είπε ότι έχει γεμίσει η χώρα από ξένους πράκτορες.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και ενδεχομένως στην ενοποίησή της με την Πυροσβεστική και τους ειδικούς και συνοριακούς φρουρούς. Επίσης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να μειωθεί ο αριθμός των αστυνομικών που φυλάνε «επωνύμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ