Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέντευξη αλληλεγγύης στον Γ. Σερίφη

Την αλληλεγγύη τους στον Γιάννη Σερίφη, ο οποίος αντιμετωπίζει συνεχείς διώξεις, εξέφρασαν χτες πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσαν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», ενώ διαβάστηκαν ψήφισμα συμπαράστασης, που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ και κείμενο με 65 υπογραφές (συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ κλπ.).

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Σπύρος Φυτράκης, δικηγόρος του Γ. Σερίφη, τόνισε ότι η δίωξή του, για άλλη μία φορά, «επιδιώκεται από κύκλους του εξωτερικού». Ο Μανώλης Γλέζος είπε ότι «διώκεται επί 25 χρόνια και έχουν βαλθεί να τον καταδικάσουν, καθώς δεν υπακούει κανένα. Εμείς θέλουμε να δικαστεί και να αθωωθεί». Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ρούσσης σύγκρινε τις διώξεις αυτές με αυτές της Ιεράς Εξέτασης ενάντια στις μάγισσες, όπου πάντα έβρισκαν ενοχή, είτε δεν ομολογούσαν, είτε δε μιλούσαν καν.

Ο ίδιος ο Γ. Σερίφης μίλησε για εκδικητικότητα του κράτους προς το πρόσωπό του, ενώ τόνισε ότι οι διώκτες του θα πάρουν την απάντησή τους από το κίνημα. «Ας με δικάσουν γι' αυτό που είμαι - είπε κλείνοντας - και όχι γι' αυτό που θα ήθελαν να είμαι».

Μίλησαν, επίσης, οι Περ. Κοροβέσης, Αλ. Αλαβάνος, Δ. Στρατούλης, Χρ. Μπίστης, Γ. Βότσης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ