Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Απόστρατοι της ΕΛ. ΑΣ στη Δημοτική Αστυνομία...

Συνταξιούχους βαθμοφόρους της Ελληνικής Αστυνομίας θα έχει τη δυνατότητα να προσλάβει ο Δήμος Αθηναίων, για την καλύτερη... αντιμετώπιση των αναγκών της Δημοτικής Αστυνομίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το παραπάνω προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν χτες οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομίας, Π. Παυλόπουλος και Γ. Αλογοσκούφης, αντίστοιχα, στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την οργάνωση και λειτουργία της κυβέρνησης, τη διοικητική διαδικασία στους ΟΤΑ». Με αυτό τον τρόπο ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για την οριζόντια και άμεση σύνδεση της ΕΛ.ΑΣ. με τη Δημοτική Αστυνομία και τη σταδιακή μετατροπή της τελευταίας σε έναν ακόμη κατασταλτικό μηχανισμό.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «η προτεινόμενη ρύθμιση υπηρετεί την ανάγκη αντιμετώπισης της αποτελεσματικότερης άσκησης των καθηκόντων της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, κατά τη διάρκεια της τέλεσης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών». Ετσι, προτείνεται η πρόσληψη, «με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί το έτος, περιορισμένου αριθμού συνταξιούχων βαθμοφόρων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι διαθέτουν ανάλογη εμπειρία και γνώσεις».

Σύμφωνα με την τροπολογία, «ο αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν, η διαδικασία πρόσληψης και τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης». Παράλληλα, ο δήμος θα είναι υποχρεωμένος σε εφάπαξ δαπάνη 400.000 ευρώ λόγω της πρόσληψης των βαθμοφόρων της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας χτες στην κρατική τηλεόραση η δήμαρχος Ντ. Μπακογιάννη, ζήτησε η Δημοτική Αστυνομία να έχει «περισσότερους μηχανισμούς», πέραν των κλήσεων. Χαρακτηριστικά είπε πως ζήτησε από την κυβέρνηση «να μπορεί η Δημοτική Αστυνομία να προχωρήσει όχι μόνο στις κλήσεις, που έχει δικαίωμα σήμερα, αλλά να μπορεί να έχει και τη δυνατότητα περαιτέρω μηχανισμών, οι οποίοι θα οδηγήσουν στο σεβασμό του Κ.Ο.Κ.». Επίσης, ανήγγειλε τη δημιουργία εφτά Δημοτικών Αστυνομικών Τμημάτων, ένα για κάθε διαμέρισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ