Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Καταψήφισε το ΚΚΕ

Αρνητική ψήφο έδωσε χτες το ΚΚΕ, στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δημόσια διοίκηση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος εστίασε τις αντιρρήσεις στα θέματα που αφορούν τα χρέη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Αντώνης Σκυλλάκος υπενθύμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση προεκλογικά μιλούσε για χρέη προς τους δήμους περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ότι εφόσον αυτά τα χρήματα αποδοθούν, πολλοί δήμοι θα ξεχρεώσουν και θα υπάρχει ανάγκη ρύθμισης χρεών. Παράλληλα ζήτησε η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους να γίνεται παράλληλα με τους αναγκαίους πόρους, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, μια και δε δίνεται καμιά διαβεβαίωση. Ο Αντ. Σκυλλάκος πρότεινε «οι δημοτικές επιχειρήσεις που παράγουν κοινωνικό έργο να γίνουν υπηρεσίες της δημοτικής αρχής».

Οσον αφορά τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ συνέστησε στην κυβέρνηση να ...συγκρατήσει τις αναφορές της σε «επανίδρυση του κράτους» και «ειρηνική επανάσταση», αφού το νομοθέτημα κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Παράλληλα, τόνισε ότι το κράτος είναι το μέσο για την άσκηση πολιτικής, προσθέτοντας ότι «εμείς γνωρίζουμε τι πολιτική θα ασκήσει η Νέα Δημοκρατία», μιλώντας για «πολιτικές ενάντια στον πολίτη και τα λαϊκά στρώματα». Οσον αφορά τις διατάξεις που αφορούν την απλούστευση των διαδικασιών στο δημόσιο, ο Αντ. Σκυλλάκος εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για τη «διασταύρωση αρχείων ανάμεσα στις υπηρεσίες», επισημαίνοντας την ανάγκη να αποφευχθούν «κίνδυνοι για τα προσωπικά δεδομένα και την προστασία του απορρήτου» και να υπάρξουν «εγγυήσεις για τη διασφάλιση της προσωπικής ζωής και της προσωπικότητας».

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν χτες στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ