Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με το ΚΚΕ, το Κόμμα που παλεύει αταλάντευτα για τα λαϊκά συμφέροντα

Η Θ. Καπέτη μίλησε στην εκδήλωση
Η Θ. Καπέτη μίλησε στην εκδήλωση
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη η εκδήλωση - σύσκεψη των Κομματικών Οργανώσεων Νάουσας και Ανθεμίων του ΚΚΕ στη Νάουσα, με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δυνατό εργατικό κίνημα. Κοινωνική Συμμαχία. Ανάπτυξη για το λαό».

Στην εκδήλωση μίλησε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος. «Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, μέχρι την τελική νίκη, για να οικοδομήσουμε τον κόσμο που φτάνει στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. (...) Το ΚΚΕ είναι το Κόμμα που έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά, όπως λέει και ο ποιητής. Είναι το Κόμμα που παλεύει αταλάντευτα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας. Το μοναδικό Κόμμα που έχει στραμμένο το βλέμμα του στο μέλλον, στην κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», σημείωσε.

Στη συνέχεια αποδόμησε το παραμύθι του τέλους των μνημονίων και ανάμεσα στα άλλα είπε: «Και τι δεν έχουμε ακούσει αυτούς τους μήνες! Οτι βγήκαμε από τα μνημόνια. Οτι η Ελλάδα επανήλθε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Οτι έχει πλέον τη δυνατότητα να καταθέτει το δικό της προϋπολογισμό, όπως όλες οι κυβερνήσεις. Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά για την εργατική τάξη, το λαό; Τι αλλάζει στη ζωή του ελληνικού λαού;


Οι εργαζόμενοι στα διαλογητήρια της Ημαθίας, που απασχολούνται σε δύσκολες συνθήκες, πολλοί από αυτούς εποχιακά με χαμηλούς μισθούς. Η εντατικοποίηση χτυπάει "κόκκινο", ενώ διαπιστώνονται ακόμα και λιποθυμίες τις μέρες του καύσωνα. Εργατικά "ατυχήματα" δεν δηλώνονται από τους εργαζόμενους υπό το φόβο της απόλυσης.

Οι φτωχοί αγρότες που πωλούν κοψοχρονιά τον κόπο τους σε βιομήχανους και εμπόρους, ενώ απέναντί τους έχουν το κράτος και τους μηχανισμούς του, που εκτός των άλλων τους αφήνει απροστάτευτους από τις μεγάλες ζημιές.

Τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα».

Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από ανθρώπους που για πρώτη φορά συνεργάζονται με το ΚΚΕ στα διάφορα μέτωπα πάλης ή επαναπροσέγγισαν το Κόμμα τα τελευταία χρόνια. Μέσα από τις τοποθετήσεις τους τόνισαν την ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ και απηύθυναν κάλεσμα συμπόρευσης με το Κόμμα που παλεύει ακούραστα εδώ και έναν αιώνα για τα δίκια του λαού.

Ο Γιώργος Μαλτανίδης, αυτοαπασχολούμενος, μέλος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας, τόνισε: «Είμαι ένας από τους πολλούς από τους οποίους εξαπατήθηκαν από τα ψεύτικα τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα συνέβαλα και εγώ από τη θέση του γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Ανθεμίων ώστε να εξαπατηθούν και άλλοι άνθρωποι.

(...) Ολες αυτές οι αυταπάτες και η ομίχλη που δεν με άφηνε να δω την πραγματικότητα, διαλύθηκαν μετά το δημοψήφισμα του Ιούλη του 2015. Κατάλαβα ότι βρισκόμουν σε λάθος μονοπάτι. Διαπίστωσα ότι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες όπως εγώ, για τους νέους που μαστίζονται από την ανεργία και τρέχουν στο εξωτερικό, είναι η πρόταση του ΚΚΕ για την οικοδόμηση λαϊκής συμμαχίας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία.

(...) Βρίσκω την ευκαιρία να καλέσω όλους όσοι απογοητεύτηκαν από τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ, να καλέσω όλους τους προοδευτικούς και καλοπροαίρετους ανθρώπους που ένιωσαν προδομένοι να μην το βάλουν κάτω, να χρησιμοποιήσουν την πείρα τους, να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ που παλεύει εδώ και έναν αιώνα για τα δίκια του λαού μας, έστω και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας το πετσόκομμα κάθε κατάκτησης και δικαιώματός του, να χρησιμοποιήσει την πείρα του και να βγάλει συμπεράσματα από την εκατοντάχρονη πορεία του ΚΚΕ. Να σκεφτεί καθαρά ποιος του είπε την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια. Να σκεφτεί ποιος θα είναι πλάι του στους αγώνες που έρχονται γιατί η επίθεση της αστικής τάξης, των κομμάτων της, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ δεν τελείωσε. Να σκεφτεί ποιος θέλει να τον βάλει στο χέρι. Ναι λοιπόν υπάρχει ελπίδα, και η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα και τη συμπαράταξη με το ΚΚΕ. Κάθε προοδευτικός, καλοπροαίρετος, ριζοσπαστικός άνθρωπος πρέπει να πάρει θέση δίπλα στο ΚΚΕ. Μαζί με το ΚΚΕ με συνέπεια και αταλάντευτη δράση. Που δεν τα δίπλωσε και δεν θα τα διπλώσει. Δεν θα συμβιβαστεί με τη μιζέρια, τη φτώχεια, τους πολέμους, βάζοντας πάντα μπροστά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων».

Δεν γίνεται ανθρώπινος ο καπιταλισμός

Ο Δημήτρης Δίγκας, εργάτης σε διαλογητήριο, ταμίας του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, σημείωσε: «Ανήκα στην κατηγορία των ανθρώπων που πίστεψαν πως ο καπιταλισμός μπορεί, χωρίς να ανατραπεί, να αποκτήσει ένα ανθρώπινο, φιλολαϊκό πρόσωπο. Ανήκα στην κατηγορία των ανθρώπων που πίστεψαν στο σύνθημα "ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός". Ανήκα στην κατηγορία των ανθρώπων που κατάπιαν το παραμύθι της ενότητας της αριστεράς. Ανήκα τέλος στην κατηγορία των ανθρώπων που δημιούργησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και υπήρξα ιδρυτικό του μέλος. Ομως τα παραμύθια κάποτε τελειώνουν και ξαφνικά έρχεσαι αντιμέτωπος με τη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα. Ούτε ο καπιταλισμός έγινε ανθρώπινος, ούτε τα μνημόνια σκίστηκαν, ούτε ο ΕΝΦΙΑ καταργήθηκε, ούτε οι πλειστηριασμοί σπιτιών και χωραφιών σταμάτησαν. Οι μικρομεσαίοι αγρότες σαν και εμένα συνέχισαν ένας - ένας να εγκαταλείπουν τα χωράφια τους γιατί δεν αντέχουν το κόστος παραγωγής, οι εποχιακοί εργάτες στα συσκευαστήρια και στα διαλογητήρια - εργάζομαι σε ένα από αυτά - συνέχισαν να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, κάποιοι ανασφάλιστοι, κάποιοι απλήρωτοι για μήνες, κάποιοι χωρίς δικαίωμα σε ταμείο ανεργίας. Η ελπίδα δηλαδή που έταξαν, μας προσπέρασε χωρίς να μας αγγίξει. Τα προβλήματα του λαού δεν λύνονται με αριστερές κυβερνήσεις και μαγικά ραβδιά. Τα προβλήματα του λαού λύνονται μονάχα με αγώνες μικρούς και μεγάλους ενάντια στις αιτίες που τα προκαλούν. Αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. (...) Το ΚΚΕ, αυτήν τη στιγμή της απόλυτης βαρβαρότητας, είναι πιο επίκαιρο και πιο αναγκαίο από ποτέ».

Ο Θωμάς Τσουκαλάς, χειρουργός γιατρός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, φέρνοντας ένα παράδειγμα που δείχνει ότι ο λαός είναι αντιμέτωπος με τη συνολική στρατηγική του κεφαλαίου και ότι κάθε πρόβλημα συνδέεται άμεσα με αυτή, αναφέρθηκε στις εμπορικές κυρώσεις της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, που έπληξαν και τους ροδακινοπαραγωγούς. Ανέδειξε ότι πριν από αυτές τις κυρώσεις οι αγρότες δεν έβλεπαν να τους αγγίζουν τα μνημονιακά μέτρα, όμως «με το που επιβλήθηκε το εμπάργκο, μπήκαν και αυτοί στην ίδια εποχή. Και μάλιστα ακούγαμε από εκπροσώπους των αστικών κομμάτων να λένε "τώρα δηλαδή για τα ροδάκινα θα αφήσουμε τα εθνικά συμφέροντα;". Αλήθεια τι είναι εθνικά συμφέροντα; Εθνικά συμφέροντα δεν είναι τα δικαιώματα των εργατών; Δεν είναι τα δικαιώματα των αγροτών; Δεν είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων; Δεν είναι τα δικαιώματα της νεολαίας; Δεν είναι τα δικαιώματα των γυναικών; Τι είναι εθνικά συμφέροντα δηλαδή; Μόνο τα δικαιώματα των μονοπωλίων; Που θα έρθουνε οι διάφοροι ας πούμε μεγαλοσχήμονες να κάνουν μπίζνες στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Ρωσία, πάλι με πλάτες όμως του ελληνικού λαού, με τη φορολογία του ελληνικού λαού, και άμα χρειαστεί να γίνει κάποια σύρραξη, πάλι εκεί πέρα θα παίξουν τον κλασικό τους ρόλο. Θα το παίξουν μάνατζερ από μακριά, θα διευθύνουν τις κρίσεις ή ακόμα και τις εμπόλεμες συρράξεις και στα πεδία των μαχών πάλι θα πηγαίνουνε τα παιδιά των εργαζομένων. Θα αφήσουμε μια τέτοια κατάσταση να συνεχίζεται, ειδικά σήμερα που η κρίση μεγαλώνει όλο και περισσότερο, άσχετα αν αυτοί θέλουν να μας λένε ότι είμαστε στη μεταμνημονιακή εποχή;

(...) Υπάρχει όμως και κάτι άλλο τώρα. Εχουμε πίσω μας και μία στρατιά θυσιασμένων, ανυπόταχτων οι οποίοι στην 100χρονη πορεία την οποία γιορτάζουμε φέτος, δεν υπολόγισαν ούτε στιγμή το προσωπικό τους συμφέρον. Ερχεται αυτή η στρατιά από πίσω, μας χτυπάει την πλάτη και μας λέει, δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε πίσω. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί, γιατί όλοι μαζί έχουμε δύναμη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ