Τρίτη 8 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας και πληρωμή οι εργαζόμενοι στους αποχιονισμούς

Τους όρους δουλειάς και αμοιβής των εργαζομένων στις Περιφέρειες που καλούνται αυτές τις μέρες να δουλέψουν για τους αποχιονισμούς καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, οι εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), μιας και καρκινοβατεί ακόμα η ρύθμιση για τη χορήγησή τους. Οσον αφορά τους όρους αμοιβής, δεν προβλέπεται να πληρωθούν υπερωρίες, οδοιπορικά, νυχτερινά, Κυριακές και εξαιρέσιμα, αφού δεν έχουν προχωρήσει οι προβλεπόμενες απαραίτητες διαδικασίες. Παράλληλα, δεν βγαίνουν από τις περιφερειακές αρχές αποφάσεις υπέρβασης του προκαθορισμένου ορίου υπερωριών, υπερωρίες που το ανώτατο εξαμηνιαίο όριο ξεπερνιέται από τους πρώτους κιόλας μήνες.

«Η κατάσταση αυτή πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Κάθε χρόνο καταγγέλλουμε αυτά τα ζητήματα, αλλά δεν "ιδρώνει το αυτί κανενός", ούτε κυβέρνησης, ούτε περιφερειαρχών», σημειώνει η ΟΣΥΑΠΕ και απαιτεί Μέσα Ατομικής Προστασίας και αποζημιώσεις για όλους τους χειριστές και τους εργαζόμενους που δουλεύουν για τους αποχιονισμούς, τις πλημμύρες και που γενικότερα αντιμετωπίζουν ανάγκες σημαντικές και ζωτικές για τη λειτουργία πόλεων και χωριών.

Χωρίς θέρμανση εργαζόμενοι σε κτίρια της Περιφέρειας Αττικής

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) καταγγέλλει ότι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια δουλεύουν σε κτίρια χωρίς θέρμανση, είτε γιατί δεν έχουν επισκευαστεί τα θερμαντικά σώματα, όπως συμβαίνει στο κτίριο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, είτε γιατί «ξεμένουν» από πετρέλαιο, όπως συμβαίνει στα κτίρια στη Συγγρού και τη Σταδίου.

«Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εν μέσω ψύχους οι συνάδελφοι στην καθημερινότητα της δουλειάς τους, είναι παλιά και επαναλαμβανόμενα. Παρ' όλα αυτά δεν διορθώνονται και συνεχίζονται», σημειώνει ο Σύλλογος και ζητά να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα «ώστε να μην υποχρεώνονται οι συνάδελφοι να δουλεύουν σε κτίρια χωρίς θέρμανση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ