Τρίτη 8 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Δίπλα στους πληγέντες από την κακοκαιρία

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελλής, καθώς και όλοι οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με παρεμβάσεις τους από το πρωί του Σαββάτου σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ζήτησαν να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Το πρόβλημα του αεροδρομίου "Μακεδονία" δεν είναι τωρινό, είναι χρόνιο και έχουν ευθύνη όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή, για το γεγονός ότι μετά από τόσες δεκαετίες δεν έχει λυθεί το ζήτημα του συστήματος προσγείωσης για τέτοιες περιπτώσεις και κάθε φορά που υπάρχει "χαμηλή νέφωση", αναγκάζεται ο κόσμος να ταλαιπωρείται με τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων.

Προκαλεί επίσης εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει η διοίκηση του ΟΑΣΘ, μετά τα επίσης προκλητικά περί μη καθυστερήσεων στα δρομολόγια, να εμπαίξει για ακόμα μια φορά το λαό της Θεσσαλονίκης, κρύβοντας τον πραγματικό λόγο για τον οποίο "πάγωσε" τα δρομολόγια των λεωφορείων. Η πραγματικότητα είναι αυτή που εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει και είναι, εκτός όλων των άλλων, και η έλλειψη σύγχρονου στόλου, που με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων, αλλά και των σημερινών δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης και αυτήν τη φορά. Οσο τα έργα υποδομής, οι μηχανισμοί αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων, οι συγκοινωνίες θα λειτουργούν και θα υποτάσσονται στη λογική του "κόστους - οφέλους", η οποία είναι βασική κατεύθυνση της ΕΕ, διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών διοικήσεων, τόσο θα μεγαλώνουν οι ελλείψεις και τα προβλήματα κάθε φορά που κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο θα κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή μας. Να απαιτήσουν άμεσα μέτρα για την τάχιστη αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης καθώς και μέτρα για μελλοντικές παρόμοιες καταστάσεις».

Και απαίτησε άμεσα η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές να φροντίσουν:

  • Να εξασφαλιστεί με όλα τα μέσα ο καθαρισμός των δρόμων. Να εξασφαλιστεί πρωτίστως η ασφαλής πρόσβαση σε νοσοκομεία με άνοιγμα των δρόμων προς αυτά και την κινητοποίηση κρατικών μέσων (μέσω τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης) σε ασθενείς και εργαζόμενους σ' αυτά. Να ληφθούν μέτρα για την Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης αλλά και για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού.
  • Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των εγκλωβισμένων στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Με κρατική ευθύνη να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους σε άλλα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρένο) ή σε ξενοδοχεία για διαμονή και σίτιση με οικονομική επιβάρυνση των αεροπορικών εταιρειών και της διαβόητης «Fraport», στην οποία παραδόθηκε το αεροδρόμιο για να «εκσυγχρονιστεί».
  • Ο ΟΑΣΘ να αφήσει τις δικαιολογίες και να θέσει σε κίνηση ΑΜΕΣΑ σε όλες τις γραμμές της πόλης.
  • Το υπουργείο Εργασίας να ανακοινώσει άμεσα ότι οι εργαζόμενοι που αργούν ή δεν μπορούν να φτάσουν στη δουλειά τους μπορούν ΝΟΜΙΜΑ και χωρίς καμιά επίπτωση από τους εργοδότες να λείψουν από αυτή, χωρίς να θεωρηθεί άδεια. Οι επιθεωρήσεις εργασίας να ελέγξουν άμεσα σχετικές καταγγελίες από εργαζόμενους.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μακεδονίας και των δήμων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι η δήθεν ετοιμότητα Περιφέρειας και δήμων αποδείχτηκε και πάλι ανέκδοτο.

Σημειώνει επίσης: «Πού είναι λοιπόν τα περίφημα κονδύλια ΕΣΠΑ που διαχειρίζονται Περιφέρεια και δήμοι; Πού βρίσκονται οι επενδύσεις για τις οποίες τόσο πολύ περηφανεύονται;

Βρίσκονται στα ταμεία επιχειρήσεων και όχι σε έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο λαός και αναδεικνύονται σε καταστάσεις όπως η σημερινή με τις χιονοπτώσεις. Και αυτή είναι μια σχετικά "εύκολη" κατάσταση μπροστά σε χειρότερες όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, τις οποίες πληρώνει ο λαός και με εκατοντάδες θύματα.

Το κράτος είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά παριστάνει ότι "μένει εμβρόντητο" μπροστά σε "θεομηνίες".

Επιβεβαιώνεται η θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ που την υποστηρίζει:

Η θεομηνία δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα. Θεομηνία είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, η "παρεπόμενη" πολιτική Περιφερειών και δήμων που από κοινού υποκλίνονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα, "παγώνουν" στη χιονόπτωση, "πνίγονται" στη βροχή, "καίγονται" στη φωτιά. Σε κάθε περίπτωση, μακριά και κόντρα στις λαϊκές ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εικόνα από το μέλλον της πόλης το κυκλοφοριακό χάος στη Θεσσαλονίκη (2023-09-05 00:00:00.0)
Συνεχίζουν πολύμορφα διεκδικώντας αναβάθμιση των σπουδών τους (2022-04-21 00:00:00.0)
Να μην αποσπαστούν - καταστραφούν οι αρχαιότητες στον Σταθμό Βενιζέλου (2021-07-23 00:00:00.0)
Καταψήφισε την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στον δυτικό τομέα (2021-02-11 00:00:00.0)
Για τα προβλήματα των παραγωγών - πωλητών λαϊκών αγορών (2020-10-23 00:00:00.0)
Επέλαση ψύχους (2001-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ