Τρίτη 8 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Τρεις νεκροί στην Κερατέα, πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα

Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι

INTIME NEWS

Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι
Τρεις νεκροί στην Κερατέα, σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία και τις μετακινήσεις και πολικό ψύχος, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά να ξεπαγιάζουν, είναι το αποτέλεσμα του κύματος ψύχους που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι μαζί με τον γείτονά τους, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τους μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην αγορά για ψώνια, είχε φύγει από το σπίτι του στην Κερατέα την Παρασκευή το μεσημέρι. Από την ώρα εκείνη όμως χάθηκαν τα ίχνη τους και προχτές το πρωί ο γιος των ηλικιωμένων ενημέρωσε την αστυνομία για την εξαφάνιση. Από τις έρευνες που έγιναν στην περιοχή προχτές το απόγευμα βρέθηκε το αυτοκίνητο με τη νεκρή γυναίκα, περίπου 400 μέτρα από ένα γεφυράκι. Εκτιμάται ότι το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που κάλυπταν το δρόμο, λόγω της ισχυρής νεροποντής που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα οι τρεις άνθρωποι να βρεθούν στο ρέμα.

Ο πρώτος άνδρας βρέθηκε στον οικισμό Ελαιοχώρι σε ρεματιά, ενώ ο δεύτερος εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική στον οικισμό Κυψέλιζα. Ειδικότερα, ο οδηγός του αυτοκινήτου εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε ρέμα στην περιοχή Ελαιοχώρι, 15 χλμ. από το σημείο όπου παρασύρθηκε το όχημα, και αργότερα, στην περιοχή Κυψέλιζα, περίπου 10 χλμ. από το σημείο, βρέθηκε και το πτώμα του 68χρονου.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής:

«Δεν χάθηκαν από απροσεξία ή από ατυχία, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης υποδομών, αδιαφορίας του κράτους για έργα και υποδομές που να εξυπηρετούν το λαό. Ο δρόμος που προσπάθησαν να διασχίσουν και περνάει μέσα από το ρέμα εξυπηρετεί κατοίκους της περιοχής και την πρόσβαση στη μέχρι πρότινος χωματερή. Σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων υπάρχουν τέσσερα ασφαλή περάσματα, ενώ αρκετοί δρόμοι καταλήγουν μέσα στο ποτάμι. Ευθύνες για το χαμό και αυτών των συνανθρώπων μας έχουν δήμος, Περιφέρεια και κυβέρνηση. Απαιτούμε την ασφαλή μετακίνησή μας για να πάμε στα σπίτια μας και στη δουλειά μας, να μην πνιγόμαστε σε μία βροχή, να μην καιγόμαστε σε μία πυρκαγιά. Να γίνουν τώρα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, τα αναγκαία έργα για ασφαλές πέρασμα των ρεμάτων με δρόμους, γεφύρια και σημάνσεις».

Βρέθηκαν οι αγνοούμενοι στην Πάρνηθα

Στο μεταξύ, αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, 78 και 53 ετών αντίστοιχα, στην Πάρνηθα. Πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο αμέσως μετά την ειδοποίηση των αρχών, στις 5.43 το απόγευμα του Σαββάτου, εντόπισαν το ζευγάρι στο βουνό της Πάρνηθας λίγο πριν τις 11 το βράδυ και το μετέφεραν με ερπυστριοφόρο σε ασφαλές σημείο. Στη συνέχεια, με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Επίσης, δώδεκα άτομα που επέβαιναν σε τρία τζιπ και είχαν παγιδευτεί σε αδιέξοδο στις ανατολικές πλαγιές του Χορτιάτη απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική. Η επιχείρηση έγινε με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής και οι παγιδευμένοι απεγκλωβίστηκαν γύρω στις 4.30 μ.μ.

Τέλος, βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, μετά από πολύωρη αναζήτηση, ζευγάρι Γάλλων που είχαν χαθεί από το απόγευμα της Παρασκευής σε δάσος του ορεινού όγκου Καριώνας στη Γέρα της Λέσβου. Τους βρήκαν πυροσβέστες σε μία χαράδρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ