Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Παρέμβαση για τα προβλήματα θέρμανσης μαθητών και φοιτητών

Τα προβλήματα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στις Εστίες της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Καβάλας, αλλά και όσοι νοικιάζουν σπίτια και στερούνται το επίδομα θέρμανσης, αναδεικνύει η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

Οπως αναφέρει, «στις Εστίες της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Καβάλας δεν λειτουργεί όλες τις ώρες επαρκώς η κεντρική θέρμανση, ενώ σε αρκετά δωμάτια υπάρχουν χαλασμένα σώματα, με αποτέλεσμα οι οικότροφοι να αξιοποιούν ό,τι θερμαντικό μέσο διαθέτουν. Σε πολλά δωμάτια μάλιστα δεν υπάρχει καν ζεστό νερό! Παρά τις κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων το προηγούμενο διάστημα, τα προβλήματα παραμένουν, με την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων να θεωρούν τις ανάγκες των φοιτητών "περιττό κόστος".

Εκατοντάδες φοιτητές που αναγκάζονται να νοικιάζουν σπίτι για να σπουδάσουν δεν δικαιούνται ούτε το σημερινό πενιχρό επίδομα θέρμανσης (!), αφού θεωρούνται "προστατευόμενα μέλη" των οικογενειών τους», προσθέτει ακόμα η Οργάνωση, που απαιτεί άμεσα μέτρα στήριξης των λαϊκών οικογενειών και της νεολαίας: Εξασφάλιση επαρκούς θέρμανσης σε όλα τα σχολεία, πανεπιστήμια, ΤΕΙ και φοιτητικές Εστίες, εξασφάλιση ζεστού νερού σε όλες τις Εστίες, χορήγηση έκτακτου επιδόματος θέρμανσης σε φοιτητές που νοικιάζουν δωμάτια.

Επίσης, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο 5ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης λόγω κακοκαιρίας καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Κεντροανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ, που σχολιάζει σχετικά: «Η πρώτη σχολική μέρα του 2019 για τους μαθητές του 5ου ΓΕΛ ξεκίνησε όπως τελείωσε το 2018. Καλούνται για ακόμη μία χρονιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, αντί σε σχολικό κτίριο. Οταν η διευθύντρια λέει στους μαθητές να μπουν στην αίθουσα για να τους "ζεστάνει" το μάθημα, αντί να τους ζεσταίνει η θέρμανση, που θα έπρεπε να υπάρχει, αποδεικνύεται τι εννοούν κυβέρνηση, υπουργείο και διευθυντές όταν μας μιλάνε για κανονικότητα στα σχολεία». Η ΚΝΕ απαιτεί μεταξύ άλλων: «Να δοθούν αναξιοποίητα κτίρια του δήμου ή της Περιφέρειας προσωρινά μέχρι να φτιαχτεί νέο σχολικό κτίριο με σύγχρονες υποδομές, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία».

Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη με ευθύνη του δήμου κλήθηκαν τα σχολεία να λειτουργήσουν την περασμένη Τρίτη σε επικίνδυνες συνθήκες με παγωμένους δρόμους και προαύλια, ενώ όπως έγινε γνωστό, ένας 14χρονος μαθητής γλίστρησε σε σχολική αυλή (6ο Γυμνάσιο Ευόσμου), έσπασε το πόδι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να χειρουργηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ