Τρίτη 22 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Δεκάδες νεκροί μετά από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 51 νοσηλεύονται μετά από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό διυλιστηρίου, την ώρα που δεκάδες κάτοικοι γέμιζαν παράνομα κουβάδες και κάνιστρα με βενζίνη από ένα σημείο που παρουσίαζε διαρροή. Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Τλαουελίλπαν της πολιτείας Ιδάλγο (περίπου 100 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας) και ενώ η κυβέρνηση του Μεξικού εφαρμόζει κατασταλτικά μέτρα κατά της κλοπής καυσίμων, η οποία υπολογίζεται ότι προκαλεί απώλεια περίπου 3 δισ. δολαρίων ετησίως στο κράτος.

Η κυβέρνηση του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ εντείνει τις προσπάθειες για την πάταξη των κλοπών καυσίμων, κλείνοντας διάφορους αγωγούς και προκαλώντας έλλειψη καυσίμων σε περίπου δέκα πολιτείες της χώρας.

Το φαινόμενο της κλοπής καυσίμων, τα οποία πωλούνται στη μαύρη αγορά και σε βενζινάδικα, είναι διαδεδομένο στη χώρα, με δεκάδες χιλιάδες «μεταγγίσεις» καυσίμων το χρόνο. Πίσω από τις κλοπές βρίσκονται είτε εγκληματικές συμμορίες, είτε απλοί άνθρωποι που προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα. Σύμφωνα με τις αρχές, οι εγκληματίες έχουν συνεργούς στους κόλπους της εθνικής πετρελαϊκής επιχείρησης. Χαρακτηριστικά, σε βάρος πρώην επικεφαλής ασφάλειας της εταιρείας διενεργείται έρευνα για κλοπή καυσίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ