Τρίτη 22 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Νέα «επίσκεψη» αμερικανικού πολεμικού πλοίου

Στον απόηχο του επεισοδίου στα Στενά του Κερτς τον περασμένο Νοέμβρη

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ - ΚΙΕΒΟ.--

Διατηρείται η ένταση στη στρατηγικής σημασίας Μαύρη Θάλασσα, με τις ΗΠΑ να εντείνουν και τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή. Το Σάββατο το αμερικανικό αντιπυραυλικό - αντιτορπιλικό πλοίο «USS Donald Cook» διέπλευσε προς τη Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών των Δαρδανελίων προκειμένου «να διεξαγάγει επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας και να ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα στην περιοχή», ανακοίνωσε ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ. Θυμίζουμε ότι στις αρχές Γενάρη ένα ακόμη πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού («USS Fort McHenry») είχε καταπλεύσει στη Μαύρη Θάλασσα.

Ως αφορμή για την αναζωπύρωση πολιτικών και στρατιωτικών πιέσεων προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο της ενδοϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης για τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας, αξιοποιείται σταθερά το επεισόδιο του περασμένου Νοέμβρη στα Στενά του Κερτς, όπου συνελήφθησαν από Ρώσους συνοριοφύλακες 24 Ουκρανοί ναύτες.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του αμερικανικού πολεμικού πλοίου. Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρέσβης στις ΗΠΑ «καλωσόρισε το αμερικανικό πλοίο», το οποίο σημείωσε ότι «συμμετέχει συχνά στις διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις "Sea Breeze", που διεξάγονται στην Ουκρανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ