Τρίτη 22 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ
Προσπάθεια «αθώωσης» κυβέρνησης - πλειοψηφίας δημάρχων

Τα θέματα της ημερίδας που οργάνωσε η Ομοσπονδία και της προκήρυξης 3Κ απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ).

Σε ό,τι αφορά την ημερίδα, η ΔΑΣ σημειώνει την εντύπωση που προκάλεσε «το γεγονός πως συνδικαλιστές της πλειοψηφίας που συμμετείχαν στην ημερίδα της ΠΟΕ ΟΤΑ τόνιζαν στις ομιλίες τους τις ευθύνες των εργαζομένων για τα εργατικά "ατυχήματα", φτάνοντας στο σημείο να εκθειάσουν την ομιλία του δημάρχου Νίκαιας και προέδρου της ΠΕΔΑ Ιωακειμίδη (ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ όλως τυχαίως) που είπε "αλήθειες ότι φταίνε οι εργαζόμενοι". Γίνεται μία απαράδεκτη προσπάθεια τόσο από τις δημοτικές αρχές και την κυβέρνηση, όσο και από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό να χρεωθεί στους εργαζόμενους η ευθύνη για τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας, να τους αποδοθούν ουσιαστικά οι ευθύνες των εργοδοτικών εγκλημάτων (...) Οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ επέμειναν ότι στους δήμους έχουμε εργοδοτικά εγκλήματα, αρνούμενοι την επικίνδυνη λογική της συνευθύνης που θέλησε να πλασάρει η "Συνδικαλιστική Ανατροπή" αλλά και η ΔΑΚΕ».

Στάση εργασίας για την 3Κ

Σχετικά με το διαγωνισμό 3Κ που έγινε στις αρχές του 2018 και ακόμα δεν έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα των επιτυχόντων, αποφασίστηκε να γίνουν στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.) αύριο Τετάρτη και συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στον ΑΣΕΠ.

Η ΔΑΣ πρότεινε η κινητοποίηση να γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών - και όχι στον ΑΣΕΠ που πρότεινε η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚ) - προκειμένου να αναδειχθεί η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης για τη μη έκδοση των αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, πρόβαλε το αίτημα για νομοθετική ρύθμιση μετατροπής των συμβάσεων για τους παρατασιούχους, οι οποίοι με τον αγώνα τους έφεραν την 3Κ και τώρα είτε κάποιοι είναι άνεργοι είτε παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Ωστόσο η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» έδειξε την αποφασιστικότητά της να στηρίξει τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «στην προσχηματική διαμάχη του με τον ΑΣΕΠ και στο παιχνίδι της μετάθεσης των ευθυνών».

Συγκεκριμένα, «έφτασε στο σημείο να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση χωρίς να έχει την πλειοψηφία, καθώς οι άλλες δυνάμεις στήριξαν την πρότασή μας για το τόπο της συγκέντρωσης. Με μία απαράδεκτη απόφαση που εκμεταλλεύτηκε τη διπλή ψήφο του προέδρου και τη συγκυρία των απουσιών πέρασε την πρόταση της μειοψηφίας με μόνο στήριγμα τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ), με τους οποίους βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση.

Για τη ΔΑΣ ΟΤΑ είτε στον ΑΣΕΠ είτε στο υπουργείο γίνει η συγκέντρωση, το κρίσιμο στοιχείο παραμένει η οργάνωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, νομοθετική ρύθμιση τώρα για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ