Τρίτη 22 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πολυκλινική στο Ολυμπιακό Χωριό καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, αύριο Τετάρτη στις 11 π.μ., ενάντια στην υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, μετά και τη συστέγαση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών με την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμά της αναφέρει: «Η άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης τους προηγούμενους μήνες, ότι η συστέγαση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών με την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού τάχα μου δήθεν θα αναβάθμιζε την παροχή υπηρεσιών Υγείας, αποδείχθηκε μια κοροϊδία. Αυτήν τη στιγμή συνεχίζουν να λειτουργούν δύο ανεξάρτητες μονάδες, το Κέντρο Υγείας και η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, που λειτουργεί ακόμα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».

Να σημειωθεί ότι με δεδομένο ότι η Πολυκλινική είχε αποψιλωθεί από προσωπικό (είχαν μείνει μόνο 5 γιατροί), μέσω αυτής της συστέγασης πρακτικά στηρίζεται η στελέχωση και λειτουργία της ΑΕΜΥ από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας. Το ερώτημα που προκύπτει από την παράλληλη συστέγαση των δύο φορέων (ενός δημόσιου και ενός που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια) είναι αν προωθείται με έμμεσο τρόπο η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Την ίδια ώρα, σημειώνει η Λαϊκή Επιτροπή, «ο λαός συνεχίζει να βιώνει στο πετσί του τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, την υποστελέχωση από ειδικότητες, την αύξηση του χρόνου αναμονής για ραντεβού με γιατρό, την παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Οι λίγοι γιατροί του Κέντρου Υγείας (ΙΚΑ) προσφέρουν υπηρεσίες με βάρδιες από το πρωί μέχρι το βράδυ και αντιμετωπίζουν ακόμα και τα έκτακτα περιστατικά. Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει παραπέρα όταν θα εφαρμοστεί ο θεσμός του "οικογενειακού" γιατρού, μιας και ο κάθε γιατρός θα έχει στη λίστα του δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους (...) Καμία αυταπάτη ότι η άσχημη κατάσταση στην Υγεία θα βελτιωθεί. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και τηρώντας πιστά τις αποφάσεις της ΕΕ, θεωρεί την Υγεία του λαού "κόστος", γιατί εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου απαιτεί: Να κλείσει η ΑΕΜΥ, να περάσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας με την ένταξη ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού και όλου του σύγχρονου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, καλύπτοντας όλες τις ειδικότητες, ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού όλο το 24ωρο στην Πρωτοβάθμια Υγεία. Να αναβαθμιστούν τώρα οι (σήμερα άθλιες) συγκοινωνίες από και προς το Κέντρο Υγείας και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο νοσοκομείο για τις ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ