Τρίτη 22 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Συλλαλητήριο αύριο για τη λειτουργία της ΜΕΘ στο νησί

«Δεν παίζουμε άλλο με τις ζωές μας» είναι το κεντρικό σύνθημα του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου μπροστά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, στην παλιά Νομαρχία, απαιτώντας την άμεση λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ζακύνθου, με αφορμή τον άδικο θάνατο τριών ανθρώπων που περίμεναν για μέρες στην αναμονή επειδή δεν έβρισκαν κρεβάτι ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου εδώ και 7 χρόνια υπάρχει ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένη, με 5 κρεβάτια, που όμως δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, καθώς καμία από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχει προσλάβει το εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό που απαιτείται για τη στελέχωσή της.

Σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, τις τελευταίες μέρες κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ του νησιού διαδίδουν ότι... «θα γίνουν προσλήψεις για τη ΜΕΘ εντός 3μήνου»! Βέβαια, η παραπάνω υπόσχεση έχει ξαναδοθεί από την κυβέρνηση χωρίς να υλοποιηθεί ποτέ.

Σε αυτήν την εκρηκτική πραγματικότητα έρχεται να προστεθεί το κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, μετά την παραίτηση (λόγω εντατικοποίησης της δουλειάς) του μοναδικού παιδιάτρου του νοσοκομείου. Ο παιδίατρος είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από το Νοέμβρη και χτες δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ (το οποίο αποδέχεται την παραίτηση). Η κυβέρνηση όμως δεν έχει καλύψει τη θέση και αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται στο νοσοκομείο 5 παιδιά και υπηρετεί μόνο μια ειδικευόμενη παιδίατρος...

Χτες το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία του αυριανού συλλαλητηρίου.

ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ: Εγκληματικές οι ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων

Τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για «τα σοβαρά προβλήματα στο σύστημα Υγείας του νησιού, που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές» καταγγέλλει η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

«Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όπως και οι προηγούμενες των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχει συμβάλει στην υπονόμευση του συστήματος Υγείας πανελλαδικά, με μείωση χρηματοδότησης, μείωση προσωπικού κ.λπ.

Καλούμε το ζακυνθινό λαό, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να απαιτήσουν εδώ και τώρα να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ενόψει εκλογών να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην απαξίωση του Νοσοκομείου Ζακύνθου και μετατρέπουν την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ