Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ελληνική κυβέρνηση σε νέα βρώμικη αποστολή

Εξερχόμενος ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, από το άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ, είπε πολλά για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, αποφεύγοντας και αυτός να πει το παραμικρό για τις ΗΠΑ και τον βρώμικο ρόλο τους στην υπόθεση, όπου σιγοντάρει και η ΕΕ.

«Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς», υποστήριξε, υιοθετώντας ανερυθρίαστα εκ μέρους της κυβέρνησης όλα τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, «είναι να μπορέσει ο ίδιος ο λαός της Βενεζουέλας να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του, με έναν τρόπο που θα είναι ταυτόχρονα δημοκρατικός και ειρηνικός, θα επανενώσει μια πολύ πολωμένη κοινωνία, ένα πολύ πολωμένο πολιτικό σύστημα και δεν θα αφήσει κανέναν κίνδυνο για κλιμάκωση της έντασης, κανέναν κίνδυνο για μια προοπτική που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε, μια προοπτική εμφυλίου πολέμου». Μάλιστα, η κυβέρνηση εμφανίζεται και εδώ προπομπός, πατρονάροντας ένα σχήμα διεθνούς επιτροπείας της Βενεζουέλας και ανακοίνωσε ότι «αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας κρατών, στην οποία συμμετέχουν ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά, αυτές που έχουν άμεση επιρροή στην περιοχή, λόγω των ιστορικών τους σχέσεων, όπως είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Προσκλήθηκαν - και ήδη δέχτηκαν - χώρες από την περιοχή, όπως είναι η Βολιβία και ο Ισημερινός. Περιμένουμε απαντήσεις και από άλλες χώρες, όπως είναι το Μεξικό, ενώ έχουν απευθυνθεί προσκλήσεις και φαίνεται ότι θα ανταποκριθούν και χώρες που πάντα έχουν πολιτική προσέγγισης ίδια με τη δική μας, πολιτική διαλόγου και ειρήνης, όπως είναι η Ελβετία, η Νορβηγία, ακόμα και η Αγία Εδρα, το Βατικανό».

Ταυτόχρονα εκθείασε τις «αρχές της ΕΕ, στην προστασία όχι μόνο των πολιτικών ελευθεριών αλλά και του κράτους δικαίου», αρχές που έχουν ζήσει οδυνηρά στο πετσί τους οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Συρίας κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ