Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Πλειστηριασμοί ή νέα ανακεφαλαιοποίηση!

«Προετοιμασία του εδάφους» για το νέο γύρο επίθεσης στην πρώτη κατοικία των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, αποτέλεσαν τα όσα ανέφερε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ. Δραγασάκης, στην Επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου του, που αφορά την τυπική επικύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) του περασμένου Δεκέμβρη για τη δίμηνη παράταση του νόμου Κατσέλη, την 6μηνη παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ μόνο στα 5 νησιά που σηκώνουν το «προσφυγικό βάρος» και την επέκταση σε ένα ακόμα νησί του λεγόμενου «Μεταφορικού Ισοδύναμου».

Ο Γ. Δραγασάκης ανέφερε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει το υπάρχον αναμένεται να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής από τα μέσα Φλεβάρη έως τις αρχές Μάρτη. Επιστρατεύοντας επί της ουσίας έναν ωμό εκβιασμό προς το λαό και απαντώντας στα όσα είχε αναφέρει λίγο πριν ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, είπε ότι «η μείωση των "κόκκινων" δανείων πρέπει να είναι κοινωνικός στόχος», επειδή «είμαστε χώρα με τα περισσότερα "κόκκινα" δάνεια» και «αν δεν προσέξουμε» μπορεί να «απαιτηθούν νέα κεφάλαια και δυστυχώς θα κληθεί να τα βάλει πάλι ο Ελληνας φορολογούμενος», ενώ «η κατάρρευση των τραπεζών δυστυχώς γίνεται παράγοντας κατάρρευσης χωρών ολόκληρων». Οσο για τη ρύθμιση που έρχεται, είπε ότι θα γίνει «με τρόπο ώστε όσο γίνεται να προστατεύουμε την κατοικία τη βασική του κόσμου».

Ο Σάκης Βαρδαλής είχε επισημάνει ότι «η προσωρινή παράταση του νόμου Κατσέλη, έως το τέλος Φλεβάρη, αποτελεί εισαγωγή στο νέο νόμο που ετοιμάζεται και ξεκινά νέος κύκλος επίθεσης της κυβέρνησης και των τραπεζικών ομίλων με στόχο τη ραγδαία μείωση των "κόκκινων" δανείων. Αναλαμβάνετε να διεκπεραιώσετε και εδώ τη βρώμικη δουλειά για την απαλλαγή των τραπεζών από τα βαρίδια των "κόκκινων" δανείων προκειμένου να βρεθεί "ζεστό" χρήμα για να χρηματοδοτηθούν, όπως εσείς λέτε, οι βιώσιμες επιχειρήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι. Και για να το κάνετε αυτό με αποτελεσματικό τρόπο θα ανοίξετε ακόμα περισσότερο το δρόμο σε μαζικούς πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας αφαιρώντας τα όποια εμπόδια είχαν απομείνει μέχρι σήμερα». Κάλεσε τους εργαζόμενους «να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την πάλη τους ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις βάζοντας στο στόχαστρο την πραγματική αιτία, τη στρατηγική του κεφαλαίου που υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άλλα - πλην ΚΚΕ - κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στη συνέχεια, απαντώντας στον Γ. Δραγασάκη τόνισε ότι «το πρόβλημα των τραπεζών, των τραπεζιτών θέλετε να το κάνετε και πρόβλημα της εργατικής τάξης, του λαού γι' αυτό λέτε ότι είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα», για «να δεχτούν να φορτώσει η κυβέρνηση στις πλάτες τους τα σπασμένα, το πρόβλημα που έχουν οι τράπεζες και με πιο άγριο τρόπο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός από τα νύχια τραπεζών και ομίλων (2023-04-05 00:00:00.0)
Και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα γίνονται και οι τράπεζες μπορούν να κοιμούνται ήσυχες (2023-02-15 00:00:00.0)
Σφίγγουν τη θηλιά στον λαό για να «τρέξει» η ανάκαμψη (2021-07-08 00:00:00.0)
Σχέδιο μαζικών πλειστηριασμών στη λαϊκή κατοικία (2018-05-18 00:00:00.0)
Οι τράπεζες πάντα κερδισμένες (2015-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ