Σάββατο 2 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 3 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σύσκεψη και δημιουργία Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία»

Σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων μέσα από το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» οργάνωσε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την περασμένη Πέμπτη.

Στη σύσκεψη δημιουργήθηκε Παναττική Επιτροπή Αγώνα, με σκοπό να δρα στο πλευρό του Συνδικάτου και να οργανώνει τη διεκδίκηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο οκτάμηνο πρόγραμμα. Ο στόχος που τέθηκε είναι η Παναττική Επιτροπή να διευρυνθεί και να πολλαπλασιαστούν οι Επιτροπές σε κάθε δήμο. Το επόμενο διάστημα η Επιτροπή θα συζητήσει για να αποφασίσει πρωτοβουλίες, ενώ ήδη κατατέθηκαν προτάσεις για την πραγματοποίηση κινητοποίησης.

«Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Σπύρος Κωνσταντάς, είναι η κάλυψη των χιλιάδων κενών «με φθηνό προσωπικό με ελάχιστα δικαιώματα». Υπενθύμισε πως το Συνδικάτο έχει σημαντική πείρα από τη μάχη για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία». Μέσα από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων διεκδίκησε άδειες, Μέσα Ατομικής Προστασίας και ωράρια, ενώ κινητοποιήθηκε ενάντια στην καθυστέρηση της καταβολής ακόμα και αυτού του μισθού - φιλοδωρήματος των 495 ευρώ, που τώρα η κυβέρνηση υπόσχεται να «αυξήσει» σε 546 ευρώ. Αποτέλεσμα της δράσης αυτής ήταν να υπάρξει μια ορισμένη βελτίωση των όρων εργασίας, όπως το να αναγνωριστεί το δικαίωμα των εργαζομένων σε άδειες ή να απαγορευτεί η εργασία των «οχταμηνιτών» στα απορριμματοφόρα, μια πρακτική που στο παρελθόν στοίχισε και ζωές εργαζομένων. «Αυτόν τον αγώνα έχουμε χρέος και είναι επιτακτική ανάγκη να τον πάμε παρακάτω», τόνισε ο Σπ. Κωνσταντάς.

Την ανάγκη αυτή επιβεβαίωσαν και οι εργαζόμενοι που πήραν τον λόγο: Ενδεικτικά, σε μια σειρά από δήμους δεν έχουν πάρει ακόμα τα απαραίτητα για τις ειδικότητές τους Μέσα Ατομικής Προστασίας, αν και δουλεύουν εδώ και τρεις μήνες. Επίσης, το ωράριό τους καταστρατηγείται, καθώς δεν εφαρμόζεται η πρόβλεψη για ωράριο εργασίας ίδιο με των συναδέλφων τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα (2024-03-21 00:00:00.0)
Διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς (2019-05-09 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη για τους συμβασιούχους (2019-01-30 00:00:00.0)
Οργανώνονται και διεκδικούν κόντρα στους άθλιους όρους δουλειάς και αμοιβής (2019-01-23 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα στη νέα φουρνιά στην «κοινωφελή» (2018-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ