Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΟΙ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
«... όλοι οι εργάτες θα πιάσουνε δουλιά»

Μαχητική υπεράσπιση του δικαιώματος να συνδικαλίζονται. Συνεχίζεται η απεργία παρά την καθημερινή παρέμβαση των ΜΑΤ στο πλευρό του εργοδότη

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε χτες το απόγευμα ο αγώνας των απεργών εργαζομένων της επιχείρησης «πλακίδια Χατζηγεωργίου» στο Καλοχώρι, που απαιτούν την επαναπρόσληψη των 6 απολυμένων συναδέλφων τους, ιδρυτικών μελών του Σωματείου. Οι εργαζόμενοι μαζί με δεκάδες συναδέλφους τους από άλλους χώρους δουλιάς που βρέθηκαν συμπαραστάτες στο πλάι τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Με συνθήματα όπως «με ΜΑΤ και βία δε σπάει η απεργία», «η απεργία δε σταματά, όλοι οι εργάτες θα πιάσουνε δουλιά», απαίτησαν από την κυβέρνηση να βάλει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία και στο όργιο απειλών, εκβιασμών και τρομοκράτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη και ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση. Παράλληλα με τη μαχητική τους διαδήλωση έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους και στους πολίτες, επιδιώκοντας τη συμπαράσταση όλου του εργαζόμενου λαού της πόλης.

Η απεργία των εργαζομένων με απόφαση και του ΕΚΘ θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως το πρωί του Σαββάτου, εφόσον η επιχείρηση αρνείται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα της επαναπρόσληψης των απολυμένων. Με ανακοίνωσή του το ΕΚΘ κατήγγειλε πως για άλλη μια φορά «αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των παράνομων ενεργειών ενός εργοδότη».

Στο μεταξύ, χτες το πρωί ξεκίνησε η συνεκδίκαση των δύο αγωγών που έχει καταθέσει η εταιρία εναντίον Σωματείου εργαζομένων και Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Χτες εξετάστηκαν οι μάρτυρες του Σωματείου εργαζομένων ενώ σήμερα θα συνεχιστεί η διαδικασία με την εξέταση των εκπροσώπων του ΕΚΘ, και την έκδοση της απόφασης.

Στο πλευρό των εργαζομένων, χτες το πρωί στα δικαστήρια, βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα τους και κατήγγειλε τη στήριξη που παρέχουν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της στην ένταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της επίθεσης που εξαπολύεται στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ