Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητούν ανάκληση των απολύσεων

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους είναι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), αντιδρώντας στις αιφνιδιαστικές απολύσεις 500 συναδέλφων τους που αποφάσισε η διοίκηση της εταιρίας.

Μετά την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι εποχικοί υπάλληλοι της ΟΑ κάτω από τα γραφεία της διοίκησης, τώρα ετοιμάζουν προσφυγές στα δικαστήρια και το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου ΟΑ, η διοίκηση της εταιρίας προβαίνει παράνομα στις απολύσεις, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση. Παράλληλα, χαρακτηρίζει προκλητικό το πρόσχημα κυβέρνησης και διοίκησης ότι οι απολύσεις γίνονται δήθεν για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος. Κι αυτό, γιατί, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, την ίδια στιγμή η διοίκηση ζητά από το μόνιμο προσωπικό να εργαστεί στα ρεπό, όταν είναι γνωστό ότι η αμοιβή ενός μόνιμου υπαλλήλου στο ρεπό, κοστίζει δέκα μέρες εργασίας ενός συμβασιούχου!

Οι εποχικοί υπάλληλοι της ΟΑ καταγγέλλουν ότι οι απολύσεις προσωπικού το μόνο σκοπό που υπηρετούν, είναι το ξεπούλημα της κρατικής «Ολυμπιακής» στους ιδιώτες, οι οποίοι εκτός όλων των άλλων αξιώνουν τη δραστική περικοπή των εργαζομένων και την ανατροπή εργασιακών τους δικαιωμάτων και κατακτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ