Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Πρόσκληση για αγωνιστική συνέχεια

Οργανώνει ανοιχτή σύσκεψη των ΑμΕΑ στις 13.11.2001

Στιγμιότυπο απ' τη μαχητική πορεία στο υπουργείο Υγείας
Στιγμιότυπο απ' τη μαχητική πορεία στο υπουργείο Υγείας
«Τις όποιες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θα τις κατακτήσουμε με σκληρό αγώνα, βάζοντας για λύση στο επίκεντρο των διεκδικήσεών μας όλα τα μεγάλα αιτήματα που αφορούν την πρόνοια, την επιδοματική πολιτική, την εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών του αναπηρικού κινήματος, κάνοντας μια αποτίμηση της μαζικής αγωνιστικής αναπηρικής κινητοποίησης που έγινε την 1 Νοέμβρη 2001 στο κέντρο της Αθήνας και καλώντας τους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος απ' όλη τη χώρα στην ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοέμβρη 2001 για την οργάνωση της πάλης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ). Η σύσκεψη θα γίνει στη 1 μ.μ στα γραφεία της Πανελλήνιας Ενωσης Τυφλών (Πειραιώς 4, 5ος όροφος).

Η μαζική συμμετοχή των ΑμΕΑ στην κινητοποίηση, επισημαίνει η Επιτροπή, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα αφού ανάγκασε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να συζητήσει με την Επιτροπή και να πάρει κάποιες δεσμεύσεις, ενώ κινητοποίησε και την ελληνική κοινωνία. Στην κινητοποίηση εκφράστηκε η συμπαράσταση του ΚΚΕ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, ενώ κατατέθηκαν και τρεις Ερωτήσεις στη Βουλή.

Η Επιτροπή χαιρετίζει τέλος τους εκατοντάδες ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες τους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, αλλά και εκείνους που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν, λόγω των δυσκολιών της αναπηρίας και της πόλης, και υπογραμμίζει ότι τα συνθήματα που ακούστηκαν για να μην περάσει καμιάς μορφής χαράτσι στα αναπηρικά επιδόματα, συνεχή και σταθερή αύξηση των κοινωνικών δαπανών, για δωρεάν υγεία - πρόνοια - εκπαίδευση θα εμπνέουν τους νέους αγώνες που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ