Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα φασιστοειδή παίρνουν την απάντησή τους

Εκδήλωση της ΚΝΕ στο ΑΠΘ ενάντια στο φασισμό την ερχόμενη Τετάρτη

Φασιστοειδή που δρουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έσπασαν το τραπεζάκι στο χώρο της ΚΝΕ, στον διάδρομο των Πολιτικών Επιστημών, έσκισαν ανακοινώσεις και κατέβασαν τις αφίσες της εκδήλωσης που διοργανώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ ενάντια στο φασισμό. Το περιστατικό σημειώθηκε σε ώρα που το πανεπιστήμιο ήταν άδειο από φοιτητές, ώστε να μην τους αντιληφθεί κανένας, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, πόσο θρασύδειλα είναι τα φασιστικά στοιχεία.

Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Οργάνωση ΝΟΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ σημειώνει: «Τους ξεκαθαρίζουμε ότι γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιοι είναι. Είναι αυτοί που από τη μία ξερνάνε φασιστικό οχετό μέσα στα μαθήματα και από την άλλη φωτογραφίζονται με ναζί - δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Είναι όμως και αυτοί που παίρνουν καθημερινά την απάντησή τους από φοιτητές που δεν ανέχονται να κάνουν μάθημα πλάι τους, με δράσεις και πρωτοβουλίες των φοιτητικών συλλόγων και των πρωτοπόρων αγωνιστών φοιτητών όπως ήταν αυτή στο εβραϊκό μνημείο με σκοπό να καταδικάσουν στην πράξη ό,τι πιο σκοτεινό έχει γεννήσει αυτό το σάπιο σύστημα».

Η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές να δώσουν απάντηση στους φασίστες με τη μαζική παρουσία τους στην εκδήλωσή της ενάντια στο φασισμό, την Τετάρτη 27/2, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Α, της σχολής. Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Φασισμός ΑΕ» και θα μιλήσει ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ