Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστολή στην εφημερίδα μας

Από την εταιρεία «ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ» λάβαμε την παρακάτω επιστολή: «Με έκπληξη διαβάσαμε στην εφημερίδα σας το ανώνυμο δημοσίευμα, το οποίο συνδέει την εταιρεία "ΓΙΩΤΗΣ" με ένα απολύτως αναληθές συμβάν. Συγκεκριμένα: Στο ανυπόγραφο άρθρο της 14/2/2019 αποδίδεται εντελώς ανυπόστατα στην εταιρεία μας αήθης πρακτική που προσβάλλει τη φήμη της και την αποδεδειγμένα υπεύθυνη στάση της απέναντι σε κάθε εργαζόμενό της όλα αυτά τα χρόνια. Η αναφορά σε δήθεν απόλυση εγκύου ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στη διόρθωσή της.

Η εταιρεία "ΓΙΩΤΗΣ" για σχεδόν 90 χρόνια έχει ως βασικό μέλημα το σεβασμό και τη στήριξη της μητρότητας, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα: Από τα καταξιωμένα προϊόντα της, τα προγράμματα στήριξης σε νέες μητέρες, το πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιεί σε συνεργασία με την "Hope Genesis" για τη στήριξη μελλουσών μητέρων σε ακριτικές περιοχές, και πάνω από όλα, από το γεγονός ότι: Στο δυναμικό της επιχείρησής μας εργάζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια γυναίκες που έμειναν έγκυοι και έζησαν τη χαρά της μητρότητας, μία, δύο και περισσότερες φορές - και πάντα - η φιλόξενη οικογένεια της "ΓΙΩΤΗΣ" τις ανέμενε να επανέλθουν στα καθήκοντά τους. Αποτελεί δε πάγια τακτική της εταιρείας μας να προσφέρουμε δωρεάν σε κάθε νέα μητέρα εργαζόμενη το βρεφικό γάλα και τις βρεφικές κρέμες, που χρειάζονται για τη διατροφή των μωρών τους.

Για όλα τα παραπάνω ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και τη φιλοξενία της απάντησής μας, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα που αφορά την προσβολή της φήμης της εταιρείας μας».

Η απάντηση του «Ριζοσπάστη»

Το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» δεν είχε στόχο να πλήξει τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Γι' αυτό άλλωστε σε κανένα σημείο δεν ανέφερε ονομαστικά την εταιρεία «ΓΙΩΤΗΣ». Αντίθετα, ο σχολιασμός μας επιδίωκε να αναδείξει και να αντιπαρατεθεί στην πολιτική της λεγόμενης «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» ως πρακτικής των επιχειρηματικών ομίλων, που στόχο έχει να εξωραΐσει την εκμετάλλευση, η οποία εκφράζεται με πολλούς τρόπους, και με απολύσεις προσωπικού.

Αλλωστε, σημειώναμε συγκεκριμένα ότι «τέτοιες πρακτικές αφορούν όλους τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι κάτω από το μανδύα της "εταιρικής κοινωνικής ευθύνης" κρύβεται ο στυγνός υπολογισμός του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας, που συνθλίβει τις εργατικές ανάγκες και τα δικαιώματα». Κατά συνέπεια, ο σχολιασμός είναι καθαρά πολιτικός και δεν επιδίωκε να δυσφημίσει κανέναν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «ζούγκλα» πίσω από τα μεγάλα λόγια (2020-03-10 00:00:00.0)
Στον καπιταλισμό εργασία και μητρότητα βρίσκονται σε αντίθεση (2010-09-08 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την απόλυση της εγκύου (2010-09-08 00:00:00.0)
Γενικεύεται η κατακραυγή για την απόλυση της εγκύου (2008-08-14 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο το δικαίωμα στη μητρότητα (2008-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ