Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ψωμί και Τριαντάφυλλα», ένα εικαστικό αφιέρωμα για τη γυναίκα

Τα σωματεία εργαζομένων και οι φορείς που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά έκθεση ζωγραφικής με τον εύστοχο τίτλο «Πάντα "παρών"». Για φέτος ο θεματικός τίτλος της έκθεσης, που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του δημαρχείου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87), είναι «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» και συμμετέχουν 42 καλλιτέχνες. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην 8η Μάρτη, μέρα - σύμβολο για τον αγώνα της εργαζόμενης, της άνεργης, της συνταξιούχου, της νέας μητέρας, της μετανάστριας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μάρτη, με χαιρετισμό από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Ο τίτλος άλλωστε είναι εμπνευσμένος από τους μεγάλους αγώνες που έδωσαν οι εργάτριες των κλωστοϋφαντουργών της Νέας Υόρκης το 1908, με σύνθημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα». Το ψωμί συμβόλιζε την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές της έκθεσης: «Η τέχνη ενώνει τη δύναμή της με τη φωνή των γυναικών για να σηκώσουν ψηλά τις σημαίες της διεκδίκησης, του ανυποχώρητου αγώνα, να απορρίψουν τη σημερινή βαρβαρότητα και να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους».

Παράλληλα, απλώνεται και ένα πρόγραμμα με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις:

Την Τρίτη 5 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία «Norma Rae» σε σκηνοθεσία Μάρτιν Ριτ.

Την Τετάρτη 6 Μάρτη, στις 8 μ.μ., θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Εβραία» του Μπ. Μπρεχτ από τη θεατρική ομάδα της Λαϊκής Επιτροπής Κορυδαλλού.

Το Σάββατο 9 Μάρτη θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Σωτηρία Μπέλλου», με τους Χρ. Κουτσουραδή, Δ. Δημητριάδου, Ντ. Κατσίλα, Β. Μουτσάτσο, Γ. Σιούρα.

Θα πραγματοποιούνται ακόμα ειδικά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά.

Λειτουργία: Καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5.30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ