Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Νέο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο στις 14 Μάρτη

Για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άρση κάθε σχετικής συνταγματικής απαγόρευσης

Από το προηγούμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων
Από το προηγούμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων
«Ολοι και όλες στο νέο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο, Πέμπτη 14 Μάρτη, 1 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή» είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων στο Δημόσιο, με κεντρικό αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άρση κάθε σχετικής συνταγματικής απαγόρευσης.

Πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου έχουν υιοθετήσει και στηρίζουν το δίκαιο αίτημα, με τις σχετικές αποφάσεις να αυξάνονται συνεχώς.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Πρωτοβουλίας υπενθυμίζει:

«Στις 12 Φλεβάρη, πάνω από 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου πραγματοποίησαν μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο προς τη Βουλή και απαίτησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατέθεσε σε όλα τα κόμματα - πλην της ναζιστικής ΧΑ - το παρακάτω αίτημα, σε συνδυασμό με την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας:

"Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων"».

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα

Σχολιάζοντας την απόρριψη του δίκαιου αιτήματος από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, η Επιτροπή επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι αρνήθηκε να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το παραπάνω αίτημα (πρόταση). Είναι κι αυτός ένας λόγος στις 14 Μάρτη να τους ταρακουνήσουμε για τα καλά. Στη συζήτηση στη Βουλή, κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων τάχθηκαν σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποταμιού και Ενωσης Κεντρώων.

Μέσα σε αυτές τις κοινοβουλευτικές ομάδες υπάρχουν και 65 βουλευτές πρώην συνδικαλιστές - δημόσιοι υπάλληλοι (44 του ΣΥΡΙΖΑ, 11 της ΝΔ, 10 του ΚΙΝΑΛ) οι οποίοι καταψήφισαν τη μονιμοποίηση των πρώην συναδέλφων τους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την απόλυσή τους. Μάλιστα, κάποιοι απ' αυτούς ως αντιπολιτευόμενοι βουλευτές είχαν καταθέσει και Ερωτήσεις στη Βουλή για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων (μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου). Μιλάμε για τέτοια κοροϊδία, για τέτοιες αθλιότητες!».

Στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας συμμετέχουν: Οι Ομοσπονδίες Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας. Οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης» και «Γ. Σεφέρης». Τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Θριάσιο», των δήμων Ηλιούπολης και Κορυδαλλού, Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ