Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Συνεδρίαση του Συντονιστικού των σωματείων της Αττικής

Σε συνεδρίαση του Συντονιστικού των σωματείων του κλάδου τη Δευτέρα 4/3, στις 5 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Royal Olympic», καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί η πρόταση του Συνδικάτου για την οργάνωση κινητοποίησης στα τέλη Μάρτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

«Η κοροϊδία της κυβέρνησης και των εργοδοτών, σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας, πρέπει να πάρει απάντηση από εμάς τους ίδιους», τονίζει το Συνδικάτο. Οπως υπογραμμίζει, από τη μια, «οι εργοδότες, μέσω του ΣΕΤΕ, περηφανεύονται για τις συνθήκες "ευελιξίας" - ομηρίας στον κλάδο», ενώ από την άλλη κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας «προσπαθούν προεκλογικά να κοροϊδέψουν για άλλη μία φορά, με αφορμή την υποχρεωτικότητα της κλαδικής σύμβασης στα ξενοδοχεία αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Στα παραπάνω το Συνδικάτο αντιπαραθέτει την εικόνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς: Στα ξενοδοχεία οι επιχειρηματικοί όμιλοι «συνεχίζουν με τις πλάτες της κυβέρνησης να υπονομεύουν την εφαρμογή της κλαδικής Σύμβασης», ενώ η ίδια η Σύμβαση εμπεριέχει από το 2012 μεγάλες μειώσεις μισθών και χειρότερους όρους εργασίας. Στον Επισιτισμό, χιλιάδες εργαζόμενοι «δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις των 586 ευρώ, απλήρωτοι, χωρίς δώρα - επιδόματα», ενώ ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στην ειδικότητα του διανομέα πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος σε εργατικά «ατυχήματα». Κοινός τόπος για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι η «ευελιξία», η δουλειά σε καθεστώς ομηρίας, μέσα από «δουλεμπορικά» γραφεία και εργολάβους, με συμβάσεις μίας μέρας, μίας βδομάδας ή στην καλύτερη περίπτωση με «15 μεροκάματα το μήνα, που αντιστοιχούν το πολύ σε 400 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ