Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚ ΘΗΒΑΣ
Αποκλείει πεισματικά ζωντανό κλαδικό Συνδικάτο με εκατοντάδες μέλη

Την άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θήβας, να το εγγράψει στη δύναμή του, και μάλιστα για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, παρότι πρόκειται για ένα ζωντανό σωματείο με εκατοντάδες μέλη, το οποίο είναι ήδη μέλος της Ομοσπονδίας του κλάδου, καταγγέλλει το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων Βοιωτίας - Εύβοιας και περιοχής Αυλώνας.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο, στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚ Θήβας και ενώ ήδη από το τέλος Γενάρη είχαν κατατεθεί όλα τα σχετικά έγγραφα στον πρόεδρό του, «η παράταξη της ΣΑΕΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και της ΔΑΚΕ (ΝΔ) αρνήθηκαν πεισματικά για μια ακόμη φορά την εγγραφή μας, όπως έκαναν το 2012 και το 2016, ουσιαστικά χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία! Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι η πλειοψηφία των παρατάξεων της διοίκησης του ΕΚΘ συντάσσεται πλήρως με τη γραμμή της εργοδοσίας που εχθρεύεται κάθε ζωντανή φωνή μέσα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, που παλεύει με συνέπεια για την οργάνωση των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική πολιτική».

Οπως επισημαίνει το Συνδικάτο, «αρνούνται να εγγράψουν στη δύναμη του ΕΚΘ το Συνδικάτο μας που συστάθηκε το 2012, ως ανάγκη των ίδιων των εργαζομένων του κλάδου να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, να έχουν το δικαίωμα να απαντήσουν συλλογικά και ενιαία στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Αρνούνται να εγγράψουν ένα Συνδικάτο που έχει εκατοντάδες πραγματικά μέλη, που κάνει πραγματικές εκλογές, με πραγματικούς εργαζόμενους, χωρίς τις "πλάτες" της εργοδοσίας και κόντρα σε αυτή. Αρνούνται να εγγράψουν ένα Συνδικάτο που από την ίδρυσή του συμμετέχει σε δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας».

Το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει πως «με κινηματικές και όχι μόνο διαδικασίες θα επιβάλλει de facto τόσο την παρουσία του σε χώρους δουλειάς όπου οι συνάδελφοί μας εργάζονται υπό "καθεστώς γαλέρας", όσο και την παρουσία του στο ΕΚΘ όπως ορίζει το καταστατικό μας και όπως επιβάλλεται να γίνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ