Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«RAXEVSKY»
Στην ανεργία χωρίς δεδουλευμένα και αποζημιώσεις 100 εργαζόμενοι

Το «λουκέτο» στην επιχείρηση γυναικείας ένδυσης «Raxevsky» και τη στάση του υπουργείου Εργασίας καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Τις προηγούμενες μέρες η εν λόγω επιχείρηση έκλεισε, πετώντας στην ανεργία τους 100 τελευταίους εργαζόμενους, χωρίς να τους καταβάλει αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα μηνών που οφείλει.

«Επιβεβαιώνεται, για ακόμα μια φορά, ότι τις επιχειρήσεις, τα εργοστάσια τα κλείνει η εργοδοσία όταν δεν βγάζει τα κέρδη που προσδοκούσε, όταν πέφτει έξω στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις και όχι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες, όπως έντεχνα καλλιεργούσε με την προπαγάνδα της και στον συγκεκριμένο χώρο δουλειάς για να σπείρει την απογοήτευση και την υποταγή στους σχεδιασμούς της», σχολιάζει η Ομοσπονδία.

Οσον αφορά στη στάση της κυβέρνησης, η Ομοσπονδία καλεί το υπουργείο Εργασίας να ξεκαθαρίσει αν οι ομαδικές απολύσεις με τις οποίες η επιχείρηση «ξεφορτώθηκε» τους εργαζόμενους και τα «ιδιωτικά συμφωνητικά χρέους» με τα οποία παρέκαμψε τις οφειλές δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, έχουν τη συγκατάθεσή του. Παράλληλα, η Ομοσπονδία διεκδικεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους εργαζόμενους.

«Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια, να μη θεωρήσουν τίποτα χαμένο, με συσπείρωση στο κλαδικό τους Συνδικάτο, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ