Σάββατο 10 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να μην επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας

Περιοδεία συνδικαλιστών στο «Αγία Σοφία»

Συζήτηση στα σιδερωτήρια του νοσοκομείου
Συζήτηση στα σιδερωτήρια του νοσοκομείου
Εντονη ανησυχία για το μέλλον των νοσοκομείων και την παρεχόμενη περίθαλψη, αλλά και αγανάκτηση για την επιχείρηση εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, για το νέο χαράτσωμα των εργαζομένων μέσω της λειτουργίας απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, προκαλούν στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στους ασφαλισμένους, στους ασθενείς τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Τις σκέψεις και τις αγωνίες αυτές μοιράστηκαν οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με τους συνδικαλιστές του Συντονιστικού Σωματείων-Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας, οι οποίοι βρέθηκαν στο νοσοκομείο και ενημέρωσαν τον κόσμο για τις εξελίξεις στον τομέα της Υγείας.

«Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, όλος ο λαός, πρέπει να γίνουμε μια γροθιά για να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η Υγεία σε εμπόρευμα. Το χαράτσι των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, τα μέτρα ιδιωτικοποίησης της Υγείας, μας αφορούν όλους, μας θίγουν όλους», υπογράμμισαν οι συνδικαλιστές του Συντονιστικού.

Οι επισκέπτες του νοσοκομείου, οι γονείς με τα παιδιά τους, με ενδιαφέρον έπαιρναν τα ενημερωτικά φυλλάδια που μοίραζαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, ζητούσαν να μάθουν περισσότερα, εκδήλωναν την αγανάκτησή τους για το χαράτσι των απογευματινών ιατρείων. Οι εργαζόμενοι απ' την πλευρά τους διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις - κυρίως σε προσωπικό - στο νοσοκομείο, για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ εξέφραζαν και την αγωνία τους για το μέλλον των νοσοκομείων και συνολικότερα του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία στα νοσοκομεία, η απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων συνδέονται άμεσα με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, που ξεκίνησε από την καθαριότητα των νοσοκομείων και επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της λειτουργίας τους, τόνισαν οι συνδικαλιστές. Ιδιωτικοποίηση σημαίνει, επισήμαναν, ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου δε θα έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, σημαίνει για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία λιγότερο προσωπικό, εντατικοποίηση της δουλιάς, συρρίκνωση των δικαιωμάτων.

«Να μην επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να παλέψουμε αυτή την κατάσταση, τη νέα επίθεση στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, να παλέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται - με πρόσχημα και την εμπλοκή της χώρας μας στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο - και σε άλλους κρίσιμους κοινωνικούς τομείς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», υπογράμμισαν οι συνδικαλιστές και κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενεργοποιηθούν στον κάθε χώρο δουλιάς συγκροτώντας Επιτροπές Αγώνα, να δυναμώσουν τις δυνάμεις εκείνες που αγωνίζονται για την προάσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ