Σάββατο 10 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
«Μαγνητική» παρακολούθηση των εργαζομένων;

Εντονη ανησυχία των εργαζομένων για τη μαγνητική κάρτα, που τους επέβαλε το νοσοκομείο

Σοβαρούς φόβους για την απόφαση της διοίκησης του «Ευαγγελισμού» να υποχρεώσει το προσωπικό του νοσοκομείου να χρησιμοποιεί μαγνητικές κάρτες αναγνώρισης, οι οποίες περιέχουν προσωπικά δεδομένα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ασφυκτικό έλεγχο των εργαζομένων, εκφράζει, με ανακοίνωση - καταγγελία του, το Σωματείο Εργαζομένων (ΣΕΝΕ).

Η εγκύκλιος, που κοινοποιήθηκε στο προσωπικό από τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, επαναφέρει παλιά απόφαση του ΔΣ (1998) για απλές κάρτες παρουσίας, οι οποίες θα περιείχαν το όνομα και την ιδιότητα του εργαζομένου. Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου επαναφέρει τη συγκεκριμένη απόφαση με μια σημαντική προσθήκη: Στις κάρτες αναγνώρισης περιέχεται μαγνητική ταινία, η οποία σε περίπτωση εγκατάστασης ολόκληρου του συστήματος, θα μπορεί να ελέγχει τα δαχτυλικά αποτυπώματα των εργαζομένων, να ανιχνεύει την ίριδα, να συνδέεται με την κεντρική μισθοδοσία μέσω τερματικών!

«Το θέμα τήρησης - ελέγχου του ωραρίου είναι υπόθεση της λειτουργίας - ιεραρχίας της Υπηρεσίας», επισημαίνει το σωματείο των εργαζομένων και τονίζει: «Επιδίωξη αυτών που προωθούν τέτοιες σκέψεις είναι να επιβάλλουν κλίμα φίμωσης, φόβου και υποταγής και αναγάγουν την αστυνόμευση σε πράξη νομιμότητας. Είναι σαφές ότι αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια για τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την υπονόμευση του συνδικαλιστικού μας κινήματος».

Το ΔΣ του ΣΕΝΕ καλεί τους εργαζόμενους, να αντισταθούν στις όποιες λογικές πίεσης και να μην παραλάβουν αυτές τις κάρτες. Για όσους εργαζόμενους έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη κάρτα να μην τη χρησιμοποιήσουν. Τέλος, καλεί τη διοίκηση άμεσα να αποσύρει τις μαγνητικές κάρτες και να τις αντικαταστήσει με απλές. Το σωματείο των εργαζομένων θα συγκαλέσει για το θέμα αυτό έκτακτη Γενική Συνέλευση τις επόμενες μέρες.

Εργαστήριο Αναφοράς χωρίς υποστήριξη

Το σωματείο των εργαζομένων κάνει, επίσης, ορισμένες επισημάνσεις, με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης, σχετικά με τη χρήση χώρων του οικήματος αδερφών του νοσοκομείου για την προσωρινή στέγαση του Εργαστηρίου Αναφοράς Ανίχνευσης Παθογόνων Αιτιών από Βιολογικό Συμβάν.

«Η επιλογή του "Ευαγγελισμού" για τη στέγαση και λειτουργία τέτοιου εργαστηρίου πιστεύουμε ότι αποτελεί τιμή για το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους σ' αυτό, αφού επιλέχτηκε κρατικό νοσοκομείο και όχι ιδιωτικός φορέας, Πανεπιστήμιο ή Υγειονομική Σχολή. Τέτοιου είδους σοβαρή ανάθεση υπηρεσίας προϋποθέτει ότι το κράτος θα πάρει μέτρα ώστε να ελαφρύνει τον "Ευαγγελισμό" από δραστηριότητες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και να εγκρίνει επιπρόσθετα κονδύλια για χώρους, εξοπλισμό, προσωπικό, αντιδραστήρια και γενικά λειτουργικά έξοδα», τονίζει το σωματείο.

Τέλος, επισημαίνει ότι αντιτίθεται στη χρήση του οικήματος αδερφών, για οποιοδήποτε άλλο σκοπό από αυτόν για τον οποίο είναι προγραμματισμένος. «Ο χώρος ανήκει καθ' ολοκληρία στη νοσηλευτική υπηρεσία», αναφέρει και τονίζει ότι το σωματείο θα δεχτεί την αλλαγή χρήσης του χώρου, μόνο αν υπάρξει σύμφωνη γνώμη του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτη ΕΔΕ σε βάρος 5 εκλεγμένων στο ΔΣ του Σωματείου(2023-09-19 00:00:00.0)
Μαχητική απάντηση στο νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος υγειονομικού(2021-07-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-04-20 00:00:00.0)
Επικίνδυνες ελλείψεις και χαράτσια στους ασθενείς(2011-03-22 00:00:00.0)
Επιχείρηση εκφοβισμού από ΠΑΣΚΕ και εργολάβους(2010-10-05 00:00:00.0)
Ελλείψεις επικίνδυνες για εργαζόμενους και ασθενείς(2010-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ