Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Μαχητική απάντηση στο νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος υγειονομικού

Μαχητική απάντηση στο νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος υγειονομικού έδωσε χτες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), σε κινητοποίηση όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, εργαζόμενη που δουλεύει στη Γραμματεία της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» είχε αντιπαράθεση με μία πολίτη η οποία ζητούσε ιατρικούς φακέλους που είχαν αποσταλεί στη Γραμματεία του νοσοκομείου, από όπου έπρεπε να τους παραλάβει, και η οποία κάλεσε την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων της εργαζόμενης, ώστε να καταθέσει μήνυση. Η αστυνομία εισέβαλε στη ΜΕΘ με σκοπό να την προσαγάγει και όταν η εργαζόμενη τους είπε ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και σε λίγη ώρα θα έπρεπε να βρεθεί κοντά του, αυτό θεωρήθηκε «αντίσταση κατά της Αρχής», κάλεσαν ενισχύσεις, της πέρασαν χειροπέδες και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν το νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος υγειονομικού, και ο πρόεδρος του ΣΕΝΕ Γιώργος Φερεντίνος υπενθύμισε ότι είναι συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων περιστατικών. «Ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία, από τα χειροκροτήματα περνούν στις χειροπέδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα καταδίκασε τη στάση της αστυνομίας και την κάλυψη της διοίκησης, καθώς «η εργαζόμενη δεν είχε υποστήριξη από καμία υπηρεσία του νοσοκομείου. Το υγειονομικό προσωπικό παραμένει εκτεθειμένο, σε συνοδούς που κάτω από την πίεση και τα προσωπικά προβλήματα μετατρέπονται σε εξιλαστήρια θύματα μιας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τη διαχρονική υποστελέχωση, την κρατική υποχρηματοδότηση, την έλλειψη εξοπλισμού».

Στη διάρκεια της κινητοποίησης η αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΝΕ και των εργαζομένων απαίτησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να καταδικάσει έμπρακτα την καταστολή και την προσαγωγή της εργαζόμενης, προχωρώντας στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης καταδίκης. Από την πλευρά του ο υποδιοικητής του νοσοκομείου, με τον οποίο συναντήθηκε η αντιπροσωπεία λόγω απουσίας του διοικητή, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στον διοικητή προκειμένου να εξεταστεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα «βαφτίσια» ΜΕΘ Covid αντί για άνοιγμα νέων κλινών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα (2021-02-19 00:00:00.0)
Προσπάθεια φίμωσης των υγειονομικών για να συγκαλυφθεί η αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία (2020-12-09 00:00:00.0)
«Μπαλώματα» και υποχρεωτικές μετακινήσεις ενώ παραμένει η τραγική υποστελέχωση (2020-02-13 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αστυνομικής «αντιμετώπισης» των ελλείψεων στα νοσοκομεία (2011-05-25 00:00:00.0)
Γιατρός συνελήφθη για τη νοσηλεία ασθενή σε ράντζο! (2011-05-03 00:00:00.0)
Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μεταναστών από αστυνομικούς (2009-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ