Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Προσπάθεια φίμωσης των υγειονομικών για να συγκαλυφθεί η αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία

Νέα επίθεση σε βάρος του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων από τη διοίκηση του νοσοκομείου

Με απαράδεκτες επιθέσεις και απειλές σε βάρος υγειονομικών και εκλεγμένων εκπροσώπων τους που δίνουν τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού επιχειρούν διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις νοσοκομείων να συγκαλύψουν τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για τις δραματικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και τις βαριές συνέπειες από τη μετατροπή του σε σύστημα της μιας νόσου, σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων σοβαρών ασθενειών.

Το τελευταίο σχετικό «κρούσμα» προέρχεται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως έχει καταγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, πριν από λίγες μέρες, 4 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) μετατράπηκαν σε ΜΕΘ non-COVID. Η ΜΕΠΚ ωστόσο καλύπτει σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά από όλη την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και έχει συχνά πληρότητα πάνω από 75%, επομένως η μετατροπή μέρους της σε ΜΕΘ αφαιρεί επί της ουσίας πολύτιμα κρεβάτια από τους καρδιοπαθείς της Κρήτης, αλλά και όλου του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Ακολούθησε η απόφαση να μεταφερθεί η Μονάδα Εμφραγμάτων, που τώρα νοσηλεύει 4 ασθενείς, σε ανεπαρκή χώρο απέναντι από το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για τη νοσηλεία ασθενών με έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, σε επιστολή προς τον διοικητή του νοσοκομείου τονίζει ότι η μείωση του αριθμού διαθέσιμων κλινών της Μονάδας θέτει σε άμεσο κίνδυνο κάποιους ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, αφού δεν θα υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε από τον διοικητή ενημέρωση για την παραπάνω επιστολή του διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής. Εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν το αυτονόητο, δηλαδή ότι αναμφίβολα δεν μπορεί να υποβαθμιστεί χωροταξικά, αριθμητικά και τεχνολογικά η μοναδική εντατική μονάδα καρδιοπαθών που καλύπτει και περιστατικά συνολικά της νότιας Ελλάδας.

Στις επισημάνσεις αυτές, όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» ΠΑΓΝΗ, η διοίκηση απάντησε με μία ακόμα επίθεση προς τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και αιρετό εκπρόσωπό τους στο ΔΣ του Νοσοκομείου, κατηγορώντας τον για... «διασπορά ψευδών ειδήσεων στα ΜΜΕ» και απειλώντας τον με καταγγελία. Δεν δίστασε να προσπαθήσει να τον μειώσει, αναφέροντας προκλητικά πως... «ένας νοσηλευτής δεν μπορεί να έχει λόγο για τη λειτουργία του νοσοκομείου, ούτε αν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ»!

Ο διοικητής και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου, απευθυνόμενοι στους δύο εκπροσώπους εργαζομένων και γιατρών, «αναρωτήθηκαν» αν μπορούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να αμφισβητούν το επιχειρησιακό σχέδιο του νοσοκομείου το οποίο βασίζεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας και για το οποίο μάλιστα έχουν λάβει και συγχαρητήρια! Οπως καταγγέλλει μάλιστα η «Αγωνιστική Συσπείρωση», έφτασαν στο σημείο να επιρρίψουν τις ευθύνες για την καθυστέρηση δημιουργίας της νέας ΜΕΘ στους εκπροσώπους των εργαζομένων και σε όσους αμφισβητούσαν την αρχική χωροθέτησή της σε χώρο που προηγουμένως ήταν αποθήκη.

«Δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα!»

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν τη στάση της διοίκησης, που επιχειρεί να φιμώσει οποιονδήποτε αντιδρά στην αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, προσπαθώντας συγχρόνως να επιρρίψουν αλλού τις ευθύνες για τις δικές τους πολιτικές επιλογές.

«Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές είναι συνέχεια της απαράδεκτης τακτικής της διοίκησης του νοσοκομείου να τρομοκρατεί συστηματικά τους συναδέλφους π.χ με "εντέλλεσθε". Τους διαμηνύουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα, ούτε να ζητήσουμε την έγκρισή τους για να διαδηλώνουμε και να δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών. Δεν θα υπερασπιστούμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο που βασίζεται στη λογική κόστους - οφέλους, που βάζει στη ζυγαριά την υγεία του λαού και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο που μετατρέπει το νοσοκομείο μας σε νοσοκομείο μίας νόσου με τεράστιες συνέπειες για τους χρόνια πάσχοντες ασθενείς αλλά και τα έκτακτα περιστατικά», ξεκαθαρίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ